Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

31. 01. 2015. 17:16 >> 17:11
3

POZITIVNA ROŽAJE

Munever Balota na čelu Opštinskog odbora

Pozitivna Crna Gora osnovala je danas Opštinski odbor (OO) u Rožajama, za čijeg je predsjednika izabran Munever Balota.

Predsjednik Pozitivne, Darko Pajovic, poručio je sa izborne konvencije da su Crnoj Gori potrebne političke promjene, koje moraju biti mirne i demokratske i koje garantuju mir i bezbjednost za svakog građanina.

On je naglasio da su Crnoj Gori potrebne otvorene granice, dobri odnosi sa susjedima, nova radna mjesta i razvoj ekonomije, kako bi prosperitet osjetio svaki pojedinac u državi.

„Moramo raditi isključivo u interesu građana i države, a filozofija vladajuće klase da onaj ko ima više treba da ima jos više, a onaj koji ima manje da ima još manje, nije dobra ni za jedan grad, ni za državu“, ocijenio je Pajović.

Prema njegovim riječima, budućnost Crne Gore su veći porezi za one koji imaju više, manji za one koji imaju manje, snažna podrška države razvoju ekonomije i državno vlasništvo u preduzećima od interesa za državu.

„Vjerujemo da Crna Gora ima i snage i pameti da ostvari snažan ekonomski napredak, ali za to je potrebna čvrsta politička volja, odlučnost i rad u interesu svakog građanina, a ne pojedinaca koji samo uvećavaju svoje bogatstvo na račun siromašenja radnika i nekadašnje srednje klase“, naveo je Pajović.

On je kazao da su građani Rožaja „najbolji svjedoci jedne loše državne politike, koja je nekad najrazvijeniji i ekonomski bogat kraj pretvorila u grad socijalnih primanja“. 

Potpredsjednica Pozitivne Azra Jasavić poručila je da promjene ne dolaze same.

„Mi moramo pokrenuti promjene koje želimo vidjeti u našem okruzenju. One su neophodne i one moraju poteći od nas, jer naša sudbina je u našim rukama“, naglasila je Jasavić.

Ona je podsjetila da su građani Rožaja nekada živjeli od svog rada.

Rožajske šume su, kako je navela, hranile i školovale generacije obrazovanih Rožajaca, koji se nijesu iseljavali, već su ostajali da razvijaju svoj kraj.

„Danas iz ovog grada omladina ide trbuhom za kruhom. Tek sa Pozitivnom na vlasti Rožajci mogu biti svoji na svome“, kazala je Jasavić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније