Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 02. 2015. 14:36 >> 20:05
12

SELA ODSJEČENA

Centar Žabljaka dobio struju

Žabljak je od sinoć zbog jake mećave ponovo bez struje. Uži centar grada od prije dva sata više nije u mraku, dok su sva durmitorska sela i dalje bez električne energije. Neprohodni su i putevi prema žabljačkim selima.

"Prema posljednjoj informaciji sa terena uže gradsko jezgro Žabljaka je napojeno električnom energijom sa dalekovoda od Šavnika dok je prenosni dalekovod Pljevlja Žabljak na više od 10 mjesta u prekidu zbog debelog ledenog omotača koji je doveo do pucanja kablova", saopšteno je iz EPCG.

Sve raspoložive ekipe EPCG i Crnogorskog Elektroprenosa su od jutros na terenu i u izuzetnom teškim uslovima na veoma nepristupačnom terenu, i dalje pokušavaju da saniraju dalekovod.

"Ali je zaista teško prognozirati kada će cijelo područje Žabljaka dobiti napajanje. Ekipe rade i na osposobljavanju dalekovoda koji napaja područje od Bukovice prema Boanu, Njegovuđi i ostalim selima na tom potezu ali, u ovom trenutku, ne možemo sa sigurnošću reći kada će se stabilizovati situacija jer su putevi do naše mreže potpuno neprohodni a vlazni snijeg praćen vjetrom je izazvao veliku štetu na mreži".

Čim nadležne službe obezbijede prohodnost puteva do dalekovoda koji napajaju sela na području Žabljaka ekipe EPCG će sanirati kvarove«, navodi se u saopštenju.
Na području Plužina bez napajanja je područje Pivske planine kao i dio Crkvičkog Polja.

“Ekipe ED Pljevlja uspjele su otkloniti kvarove na područijima gdje su vremenski uslovi i prohodnost puteva omogućili pristup elektroenergetskim objektima I obezbjedili napajanje potrošača električnom energijom. Međutim, nijesu uspjeli da stignu do dalekova koji napajaju Bobovo, Glibaće, Lever Taru, Petine, Čestin, Bukovicu, Obarde”, stoji u saopštenju EPCG

U Barskoj opštini trenutno je bez napajanja električnom energijom dio sela u Crmnici i Krajini i ekipe rade na otklanjanju kvarova.

"Bez obzira na vanredne napore naših ekipa oštećenja još nijesu sanirana zbog neprohodnosti puteva i nepristupačnosti mjesta prekida. Uz puno razumijevanje zbog problema koje naši potrošači imaju zbog prekida u napajanju molimo za strpljenje, jer da bi došlo do sanacije prethodno se kvar mora locirati, i to u uslovima povećanog bezbjedonosnog rizika po naše ekipe uslijed smanjene vidljivosti, intezivnih padavina i na teško pristupačnom terenu", zaključuje se u saopštenju EPCG.

 

Krsto Čabarkapa, TVCG

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније