Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 02. 2015. 16:20 >> 20:06
4

FALE REAGENSI

Pacijenti primorani da rade nalaze privatno

Zbog poništavanja dijela tendera Fonda za zdravstvo u bolnicama je otežano snabdijevalje laboratorijskim reagensima. U Fondu objašnjavaju da bolnicama, dok se spor ne riješi, umjesto reagenasa odobravaju novac za njihovu nabavku. To očigledno ne rješava problem jer se građani žale da dugo čekaju i da su primorani da se obraćaju privatnim laboratorijama.

Direktori bolnica o problemu, uglavnom, ne žele da govore.

"Slaba organizacija je u pitanju, jer kako privatnici mogu da obezbijede sve što je potrebno i da ništa ne fali", kaže doktor Milenko Lainović.

"Dok se ovaj postupak ne okonča, Fond ne može da sprovede novi postupak javne nabavke za ovu partiju. Sve zavisi od bolnica, jer sve bolnice imaju različite aparate i oni nabavljaju reagense u zavisnosti od firme do firme", kaže za TVCG portparol Fonda za zdravstvo Amer Ramusović.

Iz Instituta za javno zdravlje saopštili su da su oni upozoravali da treba racionalizovati potrošnju reagenasa.

"Da bi prevazišli ovoliki nedostatak sredstava Institut za javno zdravlje je u prošloj godini iz sopstvenih prihoda izdvojio skoro 50 hiljada eura, uradio sve da racionalizuje potrošnju i institirao na racionalnom slanju pacijenata na dijagnostiku. Uloženi napori samo su djelimično uspjeli da nadoknade nedostajuće dijagnostikume, te se povremeno dešavalo, i dešavaće se, da se pojedine analize ne mogu uraditi", navodi se u saopštenju Televiziji Crne Gore. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније