Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

06. 02. 2015. 08:40 >> 08:40

RAZMATRAJU ZAKON

Odbor danas o oružju

Odbor za bezbjednost i odbranu razmatraće danas predloženi Zakon o oružju, kojim se uređuje nabavka, držanje, nošenje, sakupljanje, uslovi za proizvodnju, ispitivanje i obilježavanje vatrenog oružja.

 

Novim zakonom se reguliše popravljanje i prepravljanje, promet i prevoz oružja, pružanje usluga sportsko-rekreativnog gađanja i osposobljavanje gradana za pravilnu upotrebu vatrenog oružja.

Zakonodavni odbor je krajem januara jednoglasno podržao Predlog zakona o oružju. Uprava policije je prošle godine, kako je rečeno, oduzela više od hiljadu komada vatrenog oružja, od kojih je najveći dio bio u ilegalnom posjedu.

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević je na sjednici Zakonodavnog odbora rekao da je kaznena politika sudova u primjeni Zakona o oružju preblaga, navodeći da su u 70 odsto slučajeva u prošloj godini kazne bile uslovne.

Prema njegovim riječima, svi državni organi moraju da preuzmu svoj dio odgovornosti u ovom segmentu.

"Teško da možete demotivisati jednu vrstu ponašanja, koja je skopčana sa tradicijom, ukoliko nemate adekvatnu primjenu i adekvatnu kaznenu politiku u toj oblasti", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније