Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 02. 2015. 17:34 >> 17:36
3

MANJE PRELAZAKA

Državljani Kosova ne bježe u Crnu Goru

Dolazak kosovskih državljana na svim crnogorskim graničnim prelazima je skoro duplo manji u odnosu na period od prije tri sedmice, saopštila je Uprava policije. Na svim crnogorskim graničnim prelazima zabilježeno je smanjenje prelazaka državljana Kosova, što je i uslovljeno sezonskim kretanjima.

"Samim tim, bilježi se i manje prelazaka državne granice od strane kosovskih državljana na graničnom prelazu Kula, koji je i jedini granični prelaz naše države sa Kosovom", pojašnjavaju u Upravi policije.

Primjera radi, prelazak kosovskih državljana na svim graničnim prelazima je skoro duplo manji u odnosu na period od prije tri sedmice.

"Naime, našu granicu je na graničnim prelazima u periodu od 02. do 08. februara 2015. godine prešlo 2.500 kosovskih državljana, dok je državljana ove zemlje koji su prešli granicu naše države u periodu od 26. januara do 02. februara ove godine bilo 3.241. Sedmicu ranije, od 19. do 26. januara 2015, našu granicu je prešlo 3.845 državljana Kosova, dok je državljana ove zemlje koji su prešli granicu sa našom državom u periodu od 12. do 19. januara ove godine bilo 4.942", saopšteno je iz policije.

Prelazak državljana Kosova preko GP Kula je u januaru ove godine za 5 odsto manji u odnosu na isti mjesec 2014. .

"Ilegalni prelazak državne granice između Kosova i Crne Gore je u ovom periodu vrlo teško moguć, posebno zbog zimskih uslova na tom terenu, a treba imati u vidu i komunikaciju Sektora granične policije Uprave policije MUP-a sa kolegama iz susjednih zemalja i uopšte regiona budući da se u neposrednoj komunikaciji na sastancima kao i operativno sa drugim graničnim službama redovno razmjenjuju relevantne informacije", poručuju iz Uprave policije.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније