Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Anadolija ]

13. 02. 2015. 14:42   >>  14:37

U PODGORICI

Vujanović otvorio Institut "Konfučije"

Pri Univerzitetu Crne Gore u Podgorici od danas je počeo da djeluje Institut "Konfučije" koji će promovisati kinesku kulturu i jezik.

 

Institut "Konfucije" će građanima Crne Gore ponuditi da lakše savladaju kineski jezik, a u ponudi su i stipendije i ljetne škole, dok će zainteresovani na ovom mjestu imati priliku da više saznaju i o kineskom kulinarstvu.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, koji je zajedno sa ambasadorom NR Kine u Crnoj Gori Cuiejm Dživeijem otvorio Institut "Konfucije", kazao je da je otvaranje ove institucije zapravo nastavak dobre saradnje Crne Gore i Kine.

“Kao što znate, kompanija CRBC iz Kine će raditi dionicu autoputa Bar-Boljare, a otvaranje ovog Instituta je još jedna potvrda dobre saradnje”, kazao je Vujanović.

Prema riječima ambasadora NR Kine Cuija Dživeija, kinesko-crnogorski odnosi su tradicionalno prijateljski.

“Nivo političkog međusobnog povjerenja je podignut na viši nivo. Sa rastom učestalih razmjena naše dvije zemlje, potreba za učenje kineskog jezika i upoznavanje kineske kulture u Crnoj Gori se stalno povećava. Institut 'Konfucije' je baš dobra platforma za tako nešto”, kazao je ambasador.

Rektorka Univerziteta Crne Gore Radmila Vojvodić istakla je da UCG afirmiše saradnju na svim poljima obrazovanja.

“Ohrabreni rezultatima naših država na polju ekonomije, bili smo dodatno motivisani u ispunjavanju obaveza i uslova za otvaranje Instituta”, naglasila je Vojvodić.

Svečanosti su prisustvovali članovi akademske zajednice Crne Gore, partneri iz NR Kine, ministri u Vladi Crne Gore, kao i studenti UCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније