Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 02. 2015. 14:27 >> 14:22

VEŠOVIĆ S GRCIMA

Efikasnije će upravljati otpadom

Zamjenik gradonačelnika Podgorice Časlav Vešović, sa saradnicima, razgovarao je danas sa predstavnicima grčkog konzorcijuma „J/V Ergasis techniki - Karkanias” o izgradnji postrojenja za tretman procjednih voda na deponiji „Livade” u Podgorici.

 

Vešović je izrazio očekivanje da će grčki konzorcijum uspješno realizovati planirani projekat, a da će Glavni grad na taj način stvoriti neophodne pretpostavke za još efikasnije upravljanje otpadom.

"Tokom razgovora Vešović je istakao značaj realizacije ovog projekta za Podgoricu, naročito u cilju zaštite životne sredine. On je saopštio da je, polazeći od činjenice da se otpad u današnje vrijeme ne doživljava kao problem, već značajan resurs i razvojna šansa, neophodno na taj način u narednom periodu valorizovati sve potencijale preduzeća 'Deponija'”, saopšteno je iz PG Biroa.

Zaamjenik gradonačelnika je istakao da će prilikom realizacije projekta Glavni grad insistirati na poštovanju najstrožijih ekoloških standarda, primjeni savremenih tehnologija i dinamičkog plana realizacije projekta.

"Predstavnici grčkog konzorcijuma, kao najpovoljnijeg ponuđača na javnom nadmetanju, koje je realizovano na osnovu kreditne linije i tenderskih pravila EIB-a su, pozivajući se na iskustvo i reference koje posjeduje njihov konzorcijum, naglasili značaj partnerstava sa Glavnim gradom izražavajući uvjerenje da će uspješno sarađivati prilikom realizacije ovog projekta i zainteresovanost da se saradnja u narednom periodu nastavi na nekim drugim projektima iz oblasti ekologije. Sagovornici su na kraju obostrano iskazali nužnost što skorije realizacije projekta izgradnje postrojenja za prečišćavanje procjednih voda, kako bi se na bazi definisanog plana on implementirao u predviđenom roku", navodi se u saopštenju PG Biroa.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније