Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 04. 2013. 19:17   >>  19:16 5

PREDSJEDNIČKI IZBORI

Procedura glasanja

Agencija MINA prenosi kompletnu proceduru glasanja za građanje koji žele da glasaju na predsjedničkim izborima zakazanim za sjutra.

 

Građani Crne Gore koji žele da na predsjedničkim izborima ostvare biračko pravo, moraju na glasanje ponijeti dokument za identifikaciju - ličnu kartu ili pasoš.

Pri ulasku u prostoriju za glasanje, član biračkog odbora, koristeći UV lampu, provjerava da li je kažiprst desne ruke glasača već obilježen nevidljivim mastilom. U slučaju da građanin odbije tu kontrolu, birački odbor mu neće dozvoliti da glasa, prenosi MINA.

Birački odbor potom provjerava da li je glasač upisan u ovjereni izvod iz biračkog spiska, a glasač potpisom potvrđuje preuzimanje glasačkog listića.

Kada birač preuzme listić, član biračkog odbora će mu specijalnim sprejom obilježiti kažiprst desne ruke.

Birač glasa zaokruživanjem rednog broja ispred naziva predsjedničkog kandidata.

Kada završi sa glasanjem, birač presavija listić, ostavljajući slobodan kontrolni kupon. Član biračkog odbora odvaja kupon od listića, nakon čega se listić ubacuje u glasačku kutiju.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније