Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 02. 2015. 08:20 >> 09:42
2

KAZNE DO 5000 EURA

Zbog vinobrana 7 prekršajnih postupaka

Protiv kompanija Voli Trejd, Martines, Domaća trgovina, Hard diskont Laković, B.U.L.S. i VNS kompani iz Podgorice i Mesoprometa iz Bijelog Polja vodi se prekršajni postupak zbog sumnji da su prodavali meso i mesne prerađevine kojem je dodat vinobran.

Rezultate prekršajnih postupaka čeka i Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, saopšteno je Pobjedi u Vrhovnom državnom tužilaštvu.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici dobilo je određene podatke od Uprave za inpekcijske poslove Odsjek za veterinarsku inspekciju. Nakon toga je podgoričko tužilaštvo od Područnog organa za prekršaje tražilo obavještenje o ishodima prekršajnih postupaka protiv šest privrednih društava iz Glavnog grada i jednog iz Bijelog Polja.

Iz Tužilaštva su podsjetili da su u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru formirana dva predmeta po prijavama Uprave za inspekcijske poslove.

"Jedna se odnosi na privredno društvo Merkator u čijem sastavu posluje prodavnica RODA SM u Baru, a druga na mesaru Ljutica u Baru", saopšteno je iz tužilaštva.

Vrhovno državno tužilaštvo pokrenulo je istragu o dodavanju vinobrana mesu i proizvodima od mesa 24. januara, nakon što su rezultati kontrola inspekcijskih organa pokazali da je taj aditiv, koji se ne smije dodavati mesu i mesnim prerađevinama, nađen u 39 od 50 trgovina u Podgorici, Bijelom Polju i Tuzima.

Na koji način će biti sankcionisani Tužilaštvo ne može dati odgovor, jer ono ne izriče sankcije. Da li će predmeti biti procesuirani ili ne, zavisi od dokaza koji će biti prikupljeni u izviđaju, pojašnjeno je iz Tužilaštva.

Veterinarska inspekcija je i ove godine nastavila pojačani nadzor mesara i prodavnica. Inspektori su uzeli 160 uzoraka u 74 objekta na cijeloj teritoriji zemlje, od kojih su tri bila pozitivna na vinobran.

Kazne za prekršioce su pet hiljada eura za preduzeće i 500 za odgovorno lice.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније