Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

27. 02. 2015. 11:50   >>  11:50

APELACIONI SUD

CD ne može biti uništen ili sklonjen

Snimak saslušanja zaštićenog svjedoka Zorana Vlaovića iz 2008. godine, u predmetu Šćekić, u cjelini je prepisan i obezbijeđen, čime je isključena mogućnost da se CD može uništiti ili skloniti, saopšteno je danas iz Apelacionog suda.

 

Apelacioni sud osudio je ranije danas Sašu Boretu, Ljuba Bigovića, Milana Šćekića i Ljuba Vujadinovića na po 30 godina zatvora za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića.

Portparol Višeg suda Aida Muzurović podsjetila je da je Vlaović saslušan na glavnim pretresima pred Višim sudom u Podgorici 5, 12. i 22. marta 2008. godine i to je saslušanje, kako je rekla, audio-vizuelno snimljeno u skladu Zakonikom o krivičnom postupku.

„Na osnovu člana 212 Zakonika snimak je u cjelini prepisan i time obezbijeđen, što je i svrha ove odredbe, jer prepisom ne samo što se obezbjeđuje bolje korišćenje tako registrovanog iskaza u dokaznom postupku, već se i obezbjeđuje veći stepen dokazne kredibilnosti i eliminiše mogućnost bilo kakve manipulacije snimkom“, kazala je Muzurović.

Ti prepisi saslušanja zaštićenog svjedoka, kako je rekla, čitani su na svim dosadašnjim pretresima u dokaznom postupku pred prvostepenim sudom i niko nikada nije osporio autentičnost prepisa.

„Kod činjenice da je ovaj dokaz upravo obezbijeđen u zakonitoj i pismenoj formi, time je isključena mogućnost da se CD može uništiti ili skloniti i što se, osim toga, po primjerak CD-a sa pretresa od 22. marta 2008. godine već nalazio kod stranaka, pa je za slučaj potrebe svakako mogao biti pribavljen i korišćen u postupku shodno članu 127 Sudskog poslovnika“, kazala je Muzurović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније