Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 02. 2015. 12:26   >>  14:10 4

RODITELJI NEZADOVOLJNI

Ima li Gimnazija "odjeljenje smrti"?

Roditelji učenika odjeljenja II A podgoričke gimnazije “Slobodan Škerović” tvrde da se njihova djeca ne školuju pod istim uslovima kao ostali đaci. Kažu da za učenike tog odjeljenja važe strožiji kriterijumu, zbog čega je II A napustilo 13 đaka. Navode i da odjeljenje ima takav rejting da je među djecom žargonski nazvano “odjeljenje smrti”.

Zbog toga su se obratili prvo direktoru gimnazije Radiši Šćekiću, a potom i medijima od kojih traže pomoć. Pismo upućeno medijima poslali su rodtelji Vladimir Obradović i Milenko Vujošević.

Oni navode da je to odjeljenje od prošlogodišnjih upisanih 35 učenika, od čega čak 30 lučonoša, napustilo 13 đaka.

“Trenutno ih je samo 23, jer je jedan đak došao u međuvremenu. U drugim odjeljenjima ih je i preko 40. Ovo odjeljenje ima takav rejting da je među djecom žargonski nazvano “odjeljenje smrti”, navode roditelji u pismu.

“U našim naporima da svojoj djeci pomognemo obraćali smo se direktoru škole krajem prošlog polugođa ali rezultata, za sada, nema – čak se može reći da su neke stvari nakon toga po našu djecu bivale gore”, pišu roditelji tvrdeći da “specifično odjeljensko vijeće” učenike izlaže velikim pritiscima postavljajući im izuzetno visoke kriterijume kakve njihovi vršnjaci u drugim odjeljenjima, da ne govorimo školama, ne moraju da dostižu”, poručuju roditelji.

Kažu i da nemaju primjedbe na sve profesore, za neke smatraju da su izuzetni pedagozi i učitelji.

“Ali, đaci koji su promijenili odjeljenje ili školu odmah postižu značajno bolji uspjeh, za šta je dokaz školska dokumentacija”

Roditelji kao poseban problem ističu profesore engleskog jezika i hemije, mada ima još loših primjera, kao što ima i dobrih. Navode primjer učenice koja je tek pred komisijom uspjela da dobije pet na kraju I polugođa iz engleskog.

“Moramo pomenuti da iz ovog predmeta problem nije jedna ocjena, već skoro sve, od početka I razreda. Šta drugo reći za predmet u kome na kontrolnom, presudnom za formiranje zaključne ocjene, najviša ocjena bude 4, ili, iz koga samo jedan učenik ima zaključeno 5?”

Za profesoricu Hemije koja je sada odsutna iz zdravstvenih razloga, kažu da pred sam kraj drugog polugođa podijeli neke “tačke za jedinicu” većini đaka koji su odsustvovali sa prethodih časova, a da nikoga od njih i ne ispita.

“Poslije toga im skoro svima smanji ocjene koje su imali na prethodnom tromjesečju (kod druge profesorice), nekima za samo minut-dva ispitivanja, pri tome još ponižavajući učenike govoreći da im je to novogodišnji poklon jer im nije zaključila pomenute jedinice”, pišu roditelji. 

"Prošli put ste nam obećali da ćete stvar preuzeti u svoje ruke, da ćete sazvati Odjeljensko vijeće i lično razgovarati sa profesorima, da ćete se zauzeti za dobrobit naše djece. Nikakvog pozitivnog pomaka naša djeca nisu osjetila – čak su se desili i neki slučajevi u kojima se prije mogu podvesti pod “još gore”! Kako se njihova i naša politika "trpi i ćuti", jasno je kao dan, nije isplatila, obavezni smo prema našoj djeci da preduzmemo neke druge korake", navode nezadovoljni rodtelji u pismu direktoru škole.

Portal Analitika

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније