Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 02. 2015. 20:46   >>  20:45 1

LJEKARI U B.POLJU

Suspenzija nakon optužnice

Prema Zakoniku o krivičnom postupku, ograničenja prava zaposlenih na rad nastupaju tek stupanjem optužnice na pravnu snagu, saopštio je Odbor direktora Opšte bolnice u Bijelom Polju. Odbor direktora je, kako se navodi, ukazao na činjenice povodom pisanja medija oko vraćanja na posao Tomislava Jeremića, Hake Tahirović i Zvonka Puletića.

"Kako je rad JZU Opšte bolnice u Bijelom Polju, kao dijela zdravstvenog sistema Crne Gore, pod pojačanom pažnjom javnosti, radi pravilnog informisanja, a povodom glasina, ukazujemo na Zakonik o krivičnom postupku:

Shodno odredbi člana 21 Zakonika o krivičnom postupku, kada je propisano da pokretanje krivičnog postupka ima za posljedicu ograničenje određenih prava, ova ograničenja, ako zakonom nije drukčije određeno, nastupaju stupanjem optužnice na pravnu snagu, a za krivična djela za koja je propisana kao glavna kazna novčana kazna ili zatvor do pet godina, od dana kad je donesena osuđujuća presuda, bez obzira da li je postala pravosnažna", saopštio je Odbor direktora bjelopoljske bolnice.

Imajući u vidu navedene odredbe, kako su kazali, nedvosmisleno proizilazi da ograničenja prava zaposlenih na rad nastupaju tek stupanjem optužnice na pravnu snagu.

"U konkretnom, slučaj je u fazi istrage, pri čemu treba istaći da se isti vodi i tom činjenicom, Ustanova je reagovala smjenom dr Hake Tahirović i dr Zvonka Puletića, sa mjesta načelnika odjeljenja i razrješenjem direktora Dr Tomislava Jeremića sa dužnosti", navodi se u saopštenju.

Takođe, Odbor direktora bolnice u Bijelom Polju je poručio da će pratiti istragu i postupati u skladu sa zakonom.

"Uz potpuno razumijevanje kompletne situacije koja je vezana za Opštu bolnicu Bijelo Polje i situacije u kojima se nalaze porodice, shodno Zakonu i odluci Odbora direktora, pratiće se postupanje nadležnih organa i preduzimaće se neophodni koraci, u skladu sa Zakonom i aktima Ustanove", kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније