Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 03. 2015. 08:06   >>  08:06 1

KONJEVIĆ SMATRA

Inspektorima dati plate kao tužiocima

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević smatra da je potrebno unaprijediti materijalni položaj pripadnika kriminalističke policije, koji su na prvoj liniji borbe protiv kriminala. On je kazao i da bi njihove plate trebalo izjednačiti sa primanjima tužilaca i sudija.

“Država je obezbijedila zavidne zarade za tužioce i sudije, koje su slične regionalnim, ali to nije prethodnih godina uradila za pripadnike kriminalističke policije, bez kojih, kao osnovne karike, nema uspjeha u borbi protiv organizovanog kriminala. Pripadnici kriminalističke policije su na prvoj liniji borbe protiv kriminala i njihove zarade su više od dva puta manje od plata nosilaca tužilačkih funkcija", kazao je Konjević za Dnevne novine.

On je rekao da je zbog nezadovoljstva primanjima, za rizik posla kojim se bave, prethodnih godina došlo je do odliva iskusnog kadra, koji je tražio bolje plaćene poslove u državnom i privatnom sektoru.

Konjević smatra da niske zarade ostaju izazov državi kako bi crnogorski policajci mogli da imaju obezbijeđen materijalni status na nivou regionalnih policija.

“U periodu od 2005. do 2012. godine zapošljavanje u policiji nije rađeno na osnovu javnog oglašavanja i time nije bila obezbijeđena dovoljna kompeticija i neophodni kvalitet. Obrazovni sistem je dozvolio nostrifikaciju velikog broja diploma sa privatnih fakulteta iz regiona, upitnog kvaliteta, i to se negativno odrazilo na kvalitet kadrovskog potencijala", objasnio je Konjević, navodeći da su danas u policiji svi zaposleni na neodređeno radno vrijeme, što, kako navodi, obezbjeđuje njihovu punu nezavisnost u postupanju, "jer im je obezbijeđena sigurnost radnog mjesta".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније