Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 03. 2015. 08:53 >> 09:12

STEFANOVIĆ OCIJENIO

Kriminalci ne sarađuju bolje od policije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović, ocijenio je da je saradnja tog s crnogorskim resorom dobra i profesionalna i fokusirana na borbu protiv organizovanog kriminala.

Ocjenjujući da je najvažniji zadatak da građani imaju povjerenja u policiju, Stefanović je rekao da se sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Crne Gore ostvaruje dobra i profesionalna saradnja, koja je u znatnom broju slučajeva dala kvalitetne rezultate, naročito u procesuiranju većeg broja članova organizovanih kriminalnih grupa.

"Pravovremene razmjene informacija i kontinuiran rad pripadnika policije takođe podstču jaču operativnu regionalnu saradnju, što je sigurno od presudnog značaja za preseijcanje lanaca kriminalnih grupa i narkodilera. Naravno, težićemo njenom intenziviranju u narednom periodu. Istovremeno, Direktorat za vanredne situacije MUP-a Crne Gore i Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, imaju odlične odnose, a napomenuo bih da je i tokom turističke ljetnje sezone ostvarena dobra saradnja dva ministarstva", rekao je Stefanović za časopis Dokument, koji izdaje MUP Crne Gore.

Komentarišući pojedine navode da kriminalci u regionu bolje sarađuju od nadležnih državnih organa, Stefanović je rekao da on nema takav utisak.

"Saradnja policije u regionu, ali i Srbije i Crne Gore je na izuzetno visokom nivou. Nekad nas tehnološki problemi, u vidu nedostatka opreme, koja nažalost prati sve policije u regionu, uslovljava i zato ne možemo biti efikasni u onoj mjeri u kojoj bi željeli da budemo. Ipak, težimo da sve te probleme prevaziđemo i da još više intenziviramo naš rad. Siguran sam da će na državnom nivou saradnja između Republike Srbije i Crne Gore i njenih ministarstava biti još kvalitetnija. Svakako ne mogu da se složim da je saradnja kriminalaca bolja", navodi on.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније