Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 03. 2015. 15:49 >> 15:43

IZ POZITIVNE ISTAKLI

"Zdravstvenom sistemu nametnuta improvizacija"

Član Glavnog odbora Pozitivne Crne Gore Mihailo Babović ocijenio je da nije normalno da u 21. vijeku u cetinjskoj bolnici, lift za transport najugroženijih pacijenata bude van funkcije više od 48 sati.

"Nestvarno, ali životno do čega je zdravstveni sistem došao zbog svoje nefunkcionalnosti i "sposobnih" pojedinaca, a zna se kojih", kazao je Babović u saopštenju.

Takođe je kazao da ije normalno da odgovornost za to snose dežurni ljekari i osoblje i istakao da to nije prvi put da se dogodi tako nešto.

"Pri tom direktor ne pominje odgovornost, već priča o "etici", objašnjavajući da je, ako treba, neophodno pacijentu ukazati pomoć u "predvorju" bolnice i istog nositi do mjesta odrednice, jer to etika nalaze. Ipak, vjerujem da je direktor bolnice svjestan koliko i “etičan” da funkcionalnost bolnice bez lifta nije moguća", saopštio je Babović.

On ističe da ta situacija dodatno ukazuje da je zdravstvenom sistemu nametnuta, kako je kazao, improvizacija kao oblik funkcionisanja i da za nefunkcionalnost odgovornost moraju snositi, prije svega ljekari i biti izloženi na stubu srama.

"Zdravstvenom sistemu su potrebne korijenite promjene, pa stoga, pošto nemamo resornog ministra, Pozitivna za početak zahtjeva od Vlade da nađe način i obezbjedi sredstva za kupovinu lifta za transport pacijenata, kako ne bismo pozivali Gorsku službu da pomaže hirurzima i hirurškom osoblju oko transporta najugroženijih pacijenta", zaključio je Babović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније