Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

03. 03. 2015. 08:26 >> 08:24
1

UPRAVNI SUD

Odlučuju o novom predsjedniku

Sudski savjet trebalo bi danas da odluči o tome ko će naslijediti predsjednika Upravnog suda Branislava Radulovića, koji ide u penziju.

 

Kandidati za tu poziciju su pomoćnica ministra pravde Branka Lakočević i dvoje sudija Upravnog suda Vojin Lazović i Svetlana Budisavljević.

Sudski savjet je ranije objavio da je razgovor sa prijavljenima već objavljen.

Prema informacijama Vijesti, Lakočević važi za glavnog pretendenta na poziciju predsjednika Upravnog suda jer ima najviše iskustva. Ona je na mjestu pomoćnice ministra za pravosuđe 11 godina.

Osim toga, šefica je radne.grupe za pregovaračko poglavlje 23. gdje na njen rad nije bilo zamjerki. Ona se ranije prijavila za člana Državne revizorske institucije (DRI), ali nije dobila podršku na Administrativnom odboru Skupštine.

Vojin Lazović je sudija Upravnog suda od 2006.godine, ranije je bio stručni saradnik u Vrhovnom sudu. Njegova koleginica, Svetlana Budisavljević, sa višegodišnjim iskustvom u pravosuđu, za sudiju Upravnog suda izabrana je 2008. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније