Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 03. 2015. 18:38 >> 18:33

ZDRAVSTVENE USTANOVE

Direktori će pratiti potrošnju ljekova

Direktori svih zdravstevnih ustanova u Crnoj Gori aktivno će se uključiti u praćenje potrošnje ljekova i medicinskih sredstava, odlučeno je na današnjem sastanku u Ministarstvu zdravlja.

Rukovodilac Ministarstva zdravlja Suad Numanović razgovarao je danas sa svim direktorima domova zdravlja, opštih i specijalnih bolnica, Kliničkog centra Crne Gore, Zavoda za transfuziju krvi i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, tema sastanka bila je potrošnja ljekova i medicinskih sredstava.

Numanović je podsjetio da će od 9. marta građani na ljekarski recept moći da podignu ljekove i u privatnim apotekama, sa kojima je Fond za zdravstveno osiguranje potpisao ugovor.

“Na sastanku, kojem je prisustvovao i direktor Fonda Kenan Hrapović i predstavnici Montefarma, donešena je zajednička odluka da se svi direktori zdravstevnih ustanova aktivno uključe u praćenje potrošnje ljekova i medicinskih sredstava”, kaže se u saopštenju.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније