Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 03. 2015. 21:41 >> 21:39

STIJEPOVIĆ NAJAVIO

Do aprila dva nova servisa u Podgorici

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović najavio je da će građani Glavnog grada do kraja marta dobiti biroe za ekonomsku saradnju i komunikaciju i koordinaciju rada sa građanima.

Iako su ti servisi već ranije najavljivani, Stijepović u razgovoru za Antenu M kaže da do realizacije još nije došlo zbog komplikovane procedure.

''Tačno je, najavljivao sam to odmah nakon što sam preuzeo dužnost i početkom januara. Vjerujte, ja sam prvi zainteresovan da te dvije službe počnu sa radom. Ali, zbog zaista komplikovanih procedura u vezi sa Zakonom o državnim službenicima i namještenicima, još nijesmo uspjeli to da realizujemo. Potrudiću se da nadležnima u Vladi ukažem na procedure koje smetaju mobilnosti na tržištu radne snage, umjesto da je pospiješe. Ali, tokom marta će taj postupak biti konačno završen'', rekao je Stijepović.

Prema njegovim riječima, gradska uprava čini sve da stvori uslove za otvaranje novih radnih mjesta u Podgorici.

''Centar za podršku biznis zajednici trebalo bi da počne da radi narednih mjeseci. To će biti prvi i, nadam se, kvalitetan odovor na pokušaj rješavanja problema nezaposlenosti u Podgorici. U međuvremenu, zajedno sa Vladom pružamo povoljnosti novim investitorima, koji će zaposliti određeni broj Podgoričana i Podgoričanki. To će biti dodatni stimulans za one koji zaposle naše sugrađane, da dobiju određene beneficije i od Vlade i od Glavnog grada'', naveo je Stijepović.

Građani mu se svakodnevno obraćaju za pomoć, uglavnom zbog nezaposlenosti, komunalnih problema ili socijalnih davanja. Stijepović kaže da ponekad dnevno dobije preko 200 mejlova i da svaki lično pročita. Ipak, uprava Glavnog grada nije uvijek u mogućnosti da pomogne.

''Utvrđujemo prioritete. Neke probleme riješimo veoma brzo i efikasno. Za rješavanje nekih problema treba da prođe određeno vrijeme, da se stvore uslovi i sredstva. Moram da budem iskren, jedan broj problema naših sugrađana, iako manji, ne možemo da riješimo. I uvijek to kažemo građanima, da znaju na čemu su'', kazao je Stijepović.

Stijepović kaže da ocjenu o njegovom i radu gradske uprave treba da daju građani. Ipak, ubijeđen je da su on i njegovi saradnici u proteklih pet mjeseci odgovorili očekivanjima građana i najavljuje da će do kraja mandata nastaviti istim tempom.

(Antena M)

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније