Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 03. 2015. 21:55 >> 21:50

ZA POLJOPRIVREDNIKE

Edukacija o oznakama za zaštitu proizvoda

Poljoprivredni i prehrambeni proizvođači, kao i savjetodavci, moći će naredna dva dana da se upoznaju sa pravilima Evropske unije (EU) u oblasti zaštite proizvoda nekom od šema kvaliteta, procedurama registracije, sistemom kontrole, kao i važnošću udruživanja radi boljeg plasmana proizvoda.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u saradnji sa TAIEX programom EU, organizovaće edukativnu radionicu o šemama kvaliteta, što podrazumijeva oznaku porijekla, geografsku oznaku i garantovano tradicionalni specijalitet.

Edukacija je namijenjena proizvođačima i savjetodavcima u oblasti poljoprivrede, a o šemama kvaliteta na radionici će, osim predstavnika Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, govoriti i stručnjaci iz Francuske i Hrvatske.

“Cilj radionice je da se poljoprivredni i prehrambeni proizvođači kao i savjetodavci upoznaju sa pravilima EU u oblasti zaštite proizvoda nekom od šema kvaliteta, procedurama registracije, kao i sistemom kontrole, važnosti i neophodnosti njihovog udruživanja radi boljeg plasmana i promocije svojih proizvoda”, saopšteno je iz Ministarstva.

Oni su naveli da iskustva Francuske i Hrvatske mogu biti od velikog značaja za crnogorske proizvođače, s obzirom da su sistemi zaštite geografskim i tradicionalnim indikatorima razrađeni i veoma uspješni.

Radionicu će sjutra otvoriti generalna direktorica Direktorata za poljoprivredu i ribarstvo Danijela Stolica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније