Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 03. 2015. 19:20 >> 19:18

VLADA ODLUČILA

Za rekonstrukciju bolnice u BP 85.000

Vlada Crne Gore, na današnjoj sjednici, zadužila je Direkciju javnih radova da iz kapitalnog budžeta za ovu godinu opredijeli 85 hiljada eura za rekonstrukciju Internog i Infektivnog odjeljenja bolnice u Bijelom Polju i zamjenu kompletnog inventara.

 

Nakon sjednice je saopšteno da je Vlada utvrdila Predlog zakona o upravnoj inspekciji kojim će se unaprijediti nivo zakonitosti,  stručnosti i kvaliteta u rješavanju upravnih predmeta i ojačati uloga upravne inspekcije u sprovođenju inspekcijskog nadzora nad primjenom zakona i propisa u oblastima državne uprave, službeničkog sistema, upravnog postupanja, lokalne samouprave i biračkih spiskova.

“Nastavljajući prioritetne aktivnosti koje treba da omoguće dinamičniji ekonomski rast, Vlada je, na predlog resornih ministarstava, usvojila razvojne mjere iz oblasti turizma, poljoprivrede, saobraćaja i informacionog društva. Njihovo donošenje predviđeno je nedavno usvojenim Programom ekonomskih reformi za Crnu Goru 2015-2017, a kreirane su tako da direktno utiču na rast konkurentnosti crnogorske ekonomije i podizanje kvaliteta života građana”, navodi se u saopštenju.

Vlada je dala saglasnost na Izmjene i dopune Godišnjeg plana Investiciono razvojnog fonda Crne Gore za 2015. godinu.

“Na sjednici je naglašeno da Fond svoju poslovnu politiku treba da vodi do nivoa održivog poslovanja, u funkciji u realizacije razvojnih projekata. Shodno tome, IRF će voditi kamatnu politiku kojom će obezbijediti pokriće troškova svog poslovanja i na taj način doprinijeće dodatnom smanjenju kamatne stope, polazeći od uslova pod kojima će obezbijediti sredstva na međunaridnom tržištu kapitala”.

Planirano je i preduzimanje konkretnih mjera u cilju razvoja preduzetništva, podrške razvoju turizma, poljoprivrede i ruralnog razvoja, unapređenja saradnje sa bankama i subvencionisanje kamata za projekte za koje Vlada utvrdi da predstavljaju prioritet ekonomskog razvoja.

“Usvojena je i Informacija o postupku zaključivanja ugovora sa privatnim apotekama za izdavanje ljekova na recept. Vlada je konstatovala da će realizacija ugovora koji su zaključeni sa 109 privatnih apoteka doprinijeti boljoj dostupnosti i kvalitetu snabdijevanja ljekovima, jer će osiguranici Fonda za zdravstveno osiguranje recepte koje propisuju izabrani doktori moći da realizuju pod jednakim uslovima u privatnim apotekama i apotekama Montefarma”, navodi se u saopštenju.

Vlada je donijela i Rješenje o razrješenju Nebojše Kaluđerovića dužnosti savjetnika predsjednika Vlade Crne Gore za vanjsku politiku, zbog prelaska na novu dužnost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније