Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 03. 2015. 20:21 >> 20:15
3

UBISTVO ŠĆEKIĆA

Medenica: Nema opravdanja za duga suđenja

Ne može biti opravdanja za duge sudske procese posebno u slučajevima ubistva policijskog inspektora, Slavoljuba Šćekića i glavnog urednika Dana, Duška Jovanovića, kazala je predsjednica Vrhovnog suda, Vesna Medenica.

"Ne može biti opravdanja pogotovo u slučaju ubistva inspektora Šćekića jer da toliko puta u raznim instancama da teče postupak i da se ukidaju odluke ne može se naći opravdanja. Jednostavno nije ispoštavano suđenje u razumnom roku, što je velika šteta za samu žrtvu i njihove porodice, kao i za optužene“, navela je Medenica gostujući u emisiji U centar na TVCG.

Upitana da li zna za neku zemlju u svijetu u kojoj se za ubistvo policajca sudi deset godina, Medenica je kazala da su je u tom procesu bilo greški.

"Bez obzira na sve sudije takve greške nijesu smjele da dozvole. One su evidentne i te sudije su podnijele ostavku“, kazala je ona.

Medenica je navela da optuženi u aferi „Košljun“, kao i u slučaju inficiranih beba iz Bijelog Polja, odlaskom na posao ignorišu institucije koje vode te postupke i, kako je rekla, iritiraju javnost, iako im zakon omogućava da rade.

"Trebamo dati šansu da nadležne institucije dođu do istine, a ne da iritiramo javnost time što ćemo se pojaviti na poslu. Nekada to nije bio slučaj, svi koji su bili u sudskim postupcima bili su privremeno udaljeni sa posla“, poručila je Medenica.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније