Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 03. 2015. 13:44   >>  13:40

HARD ROCK CAFFE

Salon vina u petak i subotu

Internacionalni salona vina, Monte Vino, na kojem će 80 vinarija predstaviti preko 400 različitih vrsta tog pića, biće održan u petak i subotu, najavili su organizatori.

Salon će biti održan u u Hard Rock cafeu u Atlas Capital centru, a organizator je Nacionalno udruženja somelijera Crne Gore.

Pored crnogorskih vinara najavljeno je učešće i vinarija iz Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Italije i preko distributera vina, najpoznatijih svjetskih vinskih kuća.

Predsjednik Nacionalnog udruženja somelijera Crne Gore, Danijela Radeč, kazala je da će posjetioci ovogodišnjeg, petog Internacionalnog salona vina Monte Vino, imati priliku da za pet EUR probaju preko 400 različitih vrsta vina.

„Ovo je jedna od najboljih manifestacija vezana za vino u Crnoj Gori i kao takva uvrštena je u kalendare regionalnih manifestacija vezanih za vino“, rekla je Radeč na konferenciji za novinare.

Ona je dodala da će, kao i svake godine, Salon imati dva dijela.

U prvom, glavnom dijelu, ljubitelji vina se mogu upoznati sa izlagačima i degustirati vina, od 12 do 20 sati.

Drugi dio salona je predviđen za edukativne radionice i promocije određenih vinskih kuća.

„U toku dva dana imaćemo ukupno sedam radionica. Prvog dana biće promocija tri vinarije - Bovin, Tikveš i Tamjanik, a sljedećeg dana Putevi vina koje će predstaviti Plantaže 13. jul“, najavila je Radeč.

Ona je kazala da će biti organizovana mala škola ljubitelja vina, gdje će Ljubica Radan iz Nacionalne asocijacije somelijera, vinogradara i vinara Vojvodine pričati o kulturi služenja vina.

Na salonu će Nacionalno udruženje somelijera Crne Gore predstaviti softver koji su poklonili Ministarstvu poljoprivrede.

„Softver je poklonjen u cilju da naši vinari što prije uđu u evropske tokove“, kazala je Radeč.

Za kraj salona ostavljena je prezentacija italijanskih pjenušaca Fantinel.

„Ovogodišnji salon je mnogo brojniji u odnosu na ono što smo radili prethodnih godina, prostor je bio veći i interesovanje za salon je ove godine veće nego prethodnih, što je pohvala za sve ono što je ranije rađeno“, rekla je Radeč.

(Mina-business)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније