Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 03. 2015. 15:54 >> 16:34

ZA TRI DANA

Izdato više od 110.000 kutija ljekova

Prema analizi Informatičkog sektora Fonda za zdravstveno osiguranje u prethodna tri dana od kada je počela realizacija projekta „Sa receptom i u privatne apoteke“ realizovano je 26.485 recepata, odnosno izdato 36.645 kutija lijekova.

 

Kako je saopštio portparol Fonda za zdravsto Amer Ramusović u apotekama Montefarma realizovano 41.676 recepata, odnosno izdato 73.632  kutija lijekova.

"Dakle prema podacima sa kojima raspolažemo za prethodna tri dana u privatnim apotekama i apotekama Montefarma ukupno je  relizovano 68.161 recept, a izdato 110.277 kutija lijekova", navodi se u saopštenju Ramusovića.

On je istakao da je i danas kao i prethodna tri dana  bilo sporadičnih problema u podizanju lijekova na recept u privatnim apotekama.

"Ali ne tehničke prirode nego u vidu nepravilnosti ne izdavanja tačno propisane doze lijeka koja je naznačena na receptu pa na ovaj način obavještavamo naše osiguranike, a time i zaposlene u privatnim apotekama da su dužni da izdaju lijekove onako kako to stoji napisano od strane izabranih ljekara na receptima", saopšteno je iz FZO.

Saopšteno je i da je informacion  sistem do sada  odgovorio svim planiranim zahtjevima.

"S druge strane napominjemo pacijentima i našim osiguranicima da smo obaviješteni od  strane privatnih apotekara da imaju problema u obezbjeđivanju određenih lijekova zbog toga što je stavljen u opticaj veliki broj recepata, ali i zbog težeg nabavljanja  pojedinih traženih lijekova na tržištu", navodi se u saopštenju.

To je jedan od razloga zašto pojedini apotekari saopštavaju našim osiguranicima da ne mogu da im izdaju na recept pojedine lijekove, što će biti poseban predmet kontrole Fonda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније