Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 03. 2015. 13:58   >>  15:45 3

EFIKASNIJI RAD

Graničnoj policiji 45 vozila

Nabavka 45 vozila, u vrijednosti od 600.000 eura, ojačaće tehničku opremljenost granične policije i omogućiće da njen rad bude efikasniji, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova, Raško Konjević.

Konjević i direktor policije, Slavko Stojanović uručili su 45 novih automobila, marke Dacia duster, službenicima Sektora granične policije.

Konjević je kazao da je nabavka tih vozila prvi projekat u godini koji se organizuje u okviru tehničkog opremanja Uprave policije.

„Ta vozila obezbjediće ojačanu tehničku opremljenost granične policije koji će značajno olakšati rad policije i učiniti njihov rad efikasnijim“, poručio je on.

Konjević je najavio da će se, sredinom maja, sa kontigentom od 146 vozila potpuno zamijeniti patrolna vozila saobraćajne policije, njih 97, a ostatak vozila biće za potrebe sektora kriminalističke policije.

Prema njegovih riječima, uskoro će biti raspisan tender za nabavku oko 40 vozila za potrebe sektora kriminalističke policije i jednim dijelom terenskih vozila za sjeverne opštine, za potrebe saobraćajne policije.

Konjević je ukazao na to da su projekti finansirani iz budžeta za uštedu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) za 2014. godinu.

„Ušteđeno je oko milion i sto hiljada eura, od čega je 600 hiljada dato za kupovinu ovih vozila, 200 hiljada na potrebnu opremu forenzičkog centra i oko 400 hiljada za odjeljenje za posebne provjere kao dio kriminalističke policije“, objasnio je on.

Konjević je rekao da će u prvoj polovini godine biti završen projektni zadatak za potrebe saobraćajne policije u dijelu stacionarnih sistema za kontrolu saobraćaja u pokretu, a za potrebe ljetnje sezone, kako je naveo, obezbjediće nekoliko motocikala koji će biti na usluzi primorskim opštinama.

 

On je podsjetio da je ovo prvi put, nakon osam godina, da se kupuju terenska vozila za potrebe granične policije i da se mijenjaju patrolna vozila za potrebe saobraćajne policije.

Konjević je objasnio da nabavku automobila rade zajedno sa austrijskim i slovenačkim partnerima, kako bi aplicirali za Šengen.

„Do kraja godine treba da izradimo Šengen akcioni plan koji treba da bude Ustav za graničnu policiju i da nam ukaže na neophodne korake da, nekoliko godina nakon ulaska u Evropsku uniju (EU), budemo spremni, kao što je Hrvatska, da apliciramo za Šengen“, ukazao je on.

Prema njegovim riječima, jedan dio treba Crna Gora da ulaže i nabavka vozila predstavlja jedan dio participacije, a, kroz organizaciju Šengen akcionog plana dobiće se značajna donatorska sredstva, posebno u dijelu tehničke opreme za bjezbjednost granice.

Šef Auto Centra MUP-a, Bosiljka Dašić, kazala je da vozila posjeduju uobičajenu opremu sa potrebnom pratećom opremom. Imaju dizelski motor kubikaže 1500, potrošnja im je 5,2 litara na 100 kilometara, konjske snage 110.

Kako je navela, ugrađeni su GPS-ovi u vozila i izvršena je instalacija za radio stanice tetra sistema.

“GPS će omogućiti praćenje potrošnje goriva i tačne evidencije kako bi se ta sredstva bolje obezbjedila i usmjerila za neke druge potrebe i već se osjećaju rezultati njegove ugradnje”, rekla je Dašić

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније