Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

19. 03. 2015. 15:47 >> 15:41
5

DONACIJA

Slovački graničari poslali 25 automobila

Slovački graničari uputili su crnogorskim kolegama iz Sektora granične policije 25 svojih automobila.

Donaciju je crnogorskom Ministarstvu obezbijedilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Slovačke.

Ministar unutrašnjih poslova, Raško Konjević, sastao se sa ministrom vanjskih poslova Slovačke, Miroslavom Lajčakom, sa kojim je razgovarao o napretku u procesu evropskih i evroatlantskih integracija Crne Gore.

„Zajednički je konstatovano da je napredak u oblasti vladavine prava ključni uslov za dalji napredak Crne Gore ka Evropskoj uniji (EU) i NATO“, saopšteno je iz Ministarstva.

Konjević je kazao da Ministarstvo predano radi na sprovođenju mjera iz Akcionog plana za pregovaračko poglavlje 24, da je postignut napredak u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, dok borba protiv korupcije ostaje izazov na koji organi za sprovođenje zakona moraju da daju snažniji odgovor.

„Posebno je naglašen značaj donošenja pravosnažnih presuda u slučajevima iz oblasti korupcije i organizovanog kriminala, jer bi se, u slučaju da su osuđujuće, moglo ići u oduzimanje imovine, što je, prema ocjeni ministra Konjevića, najsnažniji udarac kriminalu“, kaže se u saopštenju.

Konjević je, kad je u pitanju borba protiv organizovanog kriminala, kazao da krivična djela iz te oblasti imaju regionalnu, a nerijetko i širu evropsku dimenziju i da se stoga u kontinuitetu radi na jačanju saradnje sa drugim policijama i partnerskim službama.

Takva saradnja se, dodaje se, do sada u više slučajeva pokazala efikasnom.

„Lajčak je kazao da njegova država snažno podržava proces proširenja i integracione procese Crne Gore, kako u kontekstu EU i NATO. Istakao je da Crna Gora može računati na pomoć i sugerisao da se iskoriste iskustva koje su oni stekli tokom procesa pristupanja“, saopšteno je iz Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније