Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 04. 2013. 13:08   >>  13:08 1

VRIJEDAN 320.000 €

Kotorska bolnica dobila novi skener

U kotorskoj opštoj bolnici danas će biti pušten u rad skener vrijedan 320 hiljada eura, najavio je ministar zdravlja Miodrag Radunović, koji boravi u radnoj posjeti toj Opštine.

On je kazao da bi Kotor trebalo da bude zdravstveni centar Boke, u sakladu sa nastojanjima da se zdravstvena zaštita stanovništva podigne na viši nivo.

Radunović je rekao da su za to neophodna dobra kadrovska i prostorna rješenja i kvalitetna medicinska oprema.

„Uz savremenu ultrazvučnu dijagnostiku za kotorski Dom zdravlja, nabavljen je i 16-slajsni skener za Opštu bolnicu. Taj aparat, vrijedan 320 hiljada eura, danas će biti pušten u rad“, najavio je Radunović na sastanku u Opštini.

Prema njegovim riječima, neophodno je da svi zdravstveni centri imaju visoku tehnologiju, i da se u njima zaposli što više mladih ljekara i medicinskog osoblja.

„Zdravstvene kapacitete moramo ojačati kadrovski, jer bez ljudi i znanja, tehnologija ne pomaže. Ministarstvo će nastaviti da ulaže u prostor kotorske Opšte bolnice, iznalaženjem kvalitetnih programa koji će riješiti problematičan dio bolničkog aneksa, gdje određene službe rade u barakama“, kazao je Radunović.

On je dodao da kapacitete Opšte bolnice treba proširiti.

Predsjednica Opštine Marija Ćatović navela je da je neophodno postojanje regionalne bolnice u Kotoru.

„Kotor treba da bude regionalni zdravstveni centar, kako zbog stanovništva cijele Boke kojima su medicinske usluge tog nivoa neophodne, tako i zbog oko 500 hiljada turista koji godišnje posjete Kotor i kojima je, takođe, potrebna kvalitetna medicinska pomoć i njega“, rekla je ona.

Ćatović je podsjetila da je Opština Kotor nizom akcija pomogla zdravstvene ustanove na tom području - Opštu bolnicu (Centar za hemodijalizu), Specijalnu bolnicu u Risnu, i Dom starih.

„Obezbijedili smo zemljište za stambenu izgradnju za zaposlene u zdravstvu, kao i u sudstvu, prosvjeti i ostalim oblastima. Naš doprinos stambenoj izgradnji biće i oslobađanje od plaćanja komunalija“, kazala je ona.

(MINA)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније