Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 03. 2015. 19:06 >> 17:10

SJEDNICA SAVJETA

RTCG ove godine u plusu

Finansijski izvještaj o poslovanju Javnog servisa u 2014, po kome je RTCG prošlu godinu završila sa minusom od 158 hiljada eura, usvojen je sa pet glasova za i jednim protiv, dok je jedan član bio uzdržan. Generalni direktor Rade Vojvodić saopštio da je plan da Javni servis ove godine bude u plusu.

Član Savjeta, Goran Đurović, tražio je pojašnjenje godišnjeg bilansa uspjeha, tvrdeći da su stvarni gubici veći.

Đurović je rekao da se dug na osnovu poreza i doprinosa za radnike iz 2012. prenosio iz godine u godinu, što bi moglo da izazove niz posljedica, a najprije nedostatak programskih sadržaja.

"Problem je u tome što ne trošimo novac kako treba. Volio bih da vidim strukturu duga. Gdje su dva miliona i 400 hiljada eura u planu za 2015? ", upitao je Đurović.

Generalni direktor RTCG, Rade Vojvodić, odgovorio je da je plan za 2015. da Javni servis bude u plusu, a da će do kraja godine, kao i do sada, radnicima biti uplaćivan svaki cent poreza i doprinosa.

"Ako Goran Đurović sumnja da je rađeno nešto protivzakonito ili ako neko drugi sumnja, evo, bile su sve inspekcije, bili su drugi pritisci i ja te stvari definišem kao pritisak na menadžment, ukupno na kuću i na mene, zbog nekih drugih situacija: političkih, ekonomskih, kao i nekih tema koje otvara Radio televizija Crne Gore, te da postoji neka sprega da bi se ovdje vršio pritisak i obesmislio uspjeh i rad ove kuće koji je evidentan", naglasio je Vojvodić 

"Ne znam da li drugi mediji u Crnoj Gori kriju svoje finansijske izvještaje, ali Javni servis - ne", rekao je Vojvodić.

Pomoćnica generalnog direktora, Valentina Šćekić, objasnila je da će se, nakon što stigne prvi kvartalni izvještaj za 2015, znati da li je potrebno praviti rebalans budžeta.

Vojvodić je najavio i promjenu kolektivnog ugovora i novu sistematizaciju radnih mjesta.

Informacije o stanju tehničke opreme sa predlozima prevazilaženja problema, menadžment će, u saradnji sa rukovodiocima tehnike, dostaviti Savjetu u roku od 10 dana. Vojvodić je ponovio da je tehnika vrlo zastarjela i predlaže da se od Hrvatske radio televizije (HRT) otkupe "SX" kamere, po povoljnim cijenama. To bi, kako je rekao, uticalo na poboljšanje kvaliteta programa, koji se trenutno emituje analognom opremom.

O prezentaciji idejnog rješenja digitalizacije raspravljaće se naredne sedmice.

Na Sjednici je saopšteno da će Ministarstvo kulture ove godine izdvojiti 150 hiljada eura za program Javnog servisa, od čega će 100 hiljada otići za seriju "Božićni ustanak". Vojvodić je izjavio da je RTCG po prvi put ciljano dobila novac za realizaciju nekog programa, i to zbog skupštinskog amandmana SDP-a.

Na Sjednici su usvojene i bilješke sa treće, četvrte i pete elektronske sjednice, koje se tiču eksternog revizora, kreditnog zaduženja i Izvještaja Centralne popisne komisije.

Dragana Žarić

 

Marija Radulović, TVCG

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније