Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 03. 2015. 12:34 >> 13:32

DOM ZDRAVLJA PG

Nabaviće opremu za rano otkrivanje raka dojke

Hypo Alpe Adria-banka AD Podgorica obezbijedila je Domu zdravlja u Podgorici novac za nabavku opreme za rano otkrivanje raka dojke, saopšteno je nakon sastanka direktora Doma zdravlja Podgorica , Nebojše Kavarića i glavnog izvršnog direktora HAAB-a, Krištofa Šena.

 

Riječ je o opremi najsavremenijih karakteristika: komori za vlažno razvijanje RTG i mammo komori, ukupno vrijednim 15,5 hiljada eura, čijim će se instaliranjem i stavljanjem u funkciju u Centru za radiološku dijagnostiku u Domu zdravlja Podgorica značajno poboljšati  zdravstvena zaštita i preventiva.

Na današnjem sastanku, Kavarić je predstavio gostima iz Hypo banke ovu medicinsku instituciju koja pruža usluge primarne zdravstvene zaštite za preko 250 hiljada stanovnika Glavnog grada Podgorice, gradskih opština Tuzi i Golubovaca, te licima, osiguranicima i stanovništvu užeg i šireg regiona.

On je zahvalio Hypo banci na donaciji, i ukazao da je modernizacija i nabavka opreme, posebno one namijenjene za prevenciju bolesti- izuzetno važna za ovu instituciju primarne medicinske zaštite.

“Svakodnevno se u Domu zdravlja obavi preko 6000 pregleda, i nabavka savremene opreme za rano otkrivanje raka dojke, u instituciji kojoj gravitira preko 60.000 žena je od izuzetne važnosti”,  kazao je Kavarić.

Šen je podsjetio da (od samog početka rada u Crnoj Gori, aprila 2006. godine) Hypo Alpe-Adria  planski u okviru svog budžeta izdvaja sredstva za podršku rada kako zdravstvenih tako i vaspitno-obrazovnih institucija, kao i događaja koji imaju za cilj promociju i očuvanje društvenih vrijednosti. 

On je naveo da je cilj Hypo banke  da bude dio lokalnog identiteta,  te da lokalna zajednica i njeni građani mogu da računaju na Hypo banku i njeno razumijevanje, u sklopu njenih mogućnosti.

“Prioritet su djeca i institucije koje vode računa o njihovom razvoju, kao i projekti od značaja za socijalnu i zdravstvenu zaštitu”, kazao je Šen.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније