Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 03. 2015. 00:11 >> 00:22
3

ON-LINE AKCIJA

Traže odgovore Ministarstva zdravlja

Nevladina organizacija Krug života u saradnji sa 13 NVO pokrenula je on-line akciju u kojoj traže informacije o zahtjevima koje su prošle sedmice predali Ministarstvu zdravlja, a odnose se na rješavanje problema u toj oblasti.

Akcija je počela u deset sati.

"NVO će od deset do 13 sati slati zahtjeve za slobodan pristup informacijama mejlom i faksom u cilju da se Ministarstvu pošalje jasna poruka da prebacivanje odgovornosti sa jednih na druge više nećemo prihvatiti", navedeno je u saopštenju.

Zahtjevom za slobodan pristup informacijama zatražene su kopije analiza mikrobioloških briseva porodilišta od 2007. do 2014. godine opštih bolnica u Nikšiću, Kotoru, Cetinju, Baru, Bijelom Polju, Beranama i Kliničkom centru Crne Gore.

Zahtjeva se i spisak direktora navedenih zdravstvenih ustanova koji su Ministarstvu proslijedili izvještaje o stanju u njihovim medicinskim ustanovama od 2007-2014 godine

Kako su kazali, očekuju odgovore na ta pitanja a koja su "među prvim koracima" za rješavanje problema u zdravstvu.

"NVO Krug zivota će uz podršku organizacija civilnog društva nastaviti sa aktivnostima i akcijama radi dobijanja informacija do kojih do sada nije mogla doći", zaključuje se u saopštenju.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније