Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 03. 2015. 19:09 >> 20:12
2

ŠEGRT PORUČIO

Porodilišta bezbjedna, ljekari posvećeni

Sva porodilišta u Crnoj Gori su bezbjedna, a uslovi za sigurno pružanje zdravstvene zaštite su na visokom nivou, saopštio je ministar zdravlja Budimir Šegrt nakon što je obišao zdravstvene ustanove u Beranama, Andrijevici, Plavu, Rožajama, Gusinju i Petnjici.

Šegrt i direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Kenan Hrapović u Beranam su razgovarali  sa predsjednikom Opštine Dragoslavom Šćekićem, potpredsjednicima Zoranom Marsenićem i Dragutinom Joksimovićem. Oni su obišli Dom zdravlja i Opštu bolnicu "Nika Labović".

U okviru radne posjete svim medicinskim ustanovama i punktovima u Beranama, Andrijevici, Plavu, Rožajama, Gusinju i Petnjici, ministar Šegrt je istakao da su uslovi za sigurno pružanje zdravstvene zaštite na visokom nivou.

“Najveća vrijednost je zapravo stručan kadar, ljekari koji su posvećeni i predani svom poslu. Uslovi u beranskoj bolnici, koja je referentna za sve opštine u okruženju i koja daje i organizacionu i stručnu podršku, takođe su fantastični. Svakako da postoji potreba za usavršavanjem, ali ukupan utisak današnje posjete je zadovoljavajući”, saopštio je ministar zdravlja.

Kako je naveo direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Kenan Hrapović posjeta sjevernim opštinama Crne Gore pokazala je da je zdravstvena zaštita na visokom nivou.

Šćekić je saopštio da je današnja radna posjeta je od izuzetne važnosti, u smislu razmjene mišljenja, sagledavanja stanja, a sve u cilju podizanja nivoa zdravstvene zaštite i usluga u sjevernim opštinama Crne Gore.

"Berane zaslužuje da bude regionalni medicinski centar, a od novoizabranog ministra očekujemo konkretne korake u tom pravcu”- istakao je predsjednik opštine Berane.

Krsto Čabarkapa, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније