Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

27. 03. 2015. 21:24 >> 21:30
2

NAGRADNO PUTOVANJE

Najbolji studenti obišli Simensove fabrike

Najuspješniji studenti podgoričkog Elektrotehničkog fakulteta (ETF) obišli su fabrike kompanije Simens u državama u okruženju.

Studenti su obišli fabriku Končar u Zagrebu, fabrike Simensa u Vajcu i Budimpešti, kao i Simensovu fabriku vjetrogeneratora u Subotici, koja je jedna od 26 najvećih Simensovih pogona u svijetu i jedina takvu u Evropi.

Studijskim putovanjem nagrađeni su najbolji studenti četvrte godine ETF-a, Ljubo Čepić i Nikola Beljkaš, koji su putovali sa još tri studenta sa beogradskog ETF-a.

Putovanje je realizovano u skladu sa Memorandumom o saradnji koji su ETF i Simens potpisali prošle godine.

Memorandumom su, kako je saopšteno, predviđene posjete studenata istraživačkim centrima te kompanije širom Evrope, kao i učešće naučnog osoblja ETF- a u budućim projektima Simensa, a kompanija je već donirala tom fakultetu savremene softvere koji omogućavaju praćenje najsavremenijih trendova.

„Velike kompanije moraju pomagati razvoj nauke, stoga je Simens jasno opredijeljen po pitanju ulaganja u mlade i perspektivne članove našeg društva“, kazala je direktorka Simensa u Crnoj Gori, Snežana Ivanović.

Jedan od nagrađenih studenata, Beljkaš, kazao je da je posjeta bila korisna.

"Moglo se vidjeti dosta novog i interesantnog. Ovo je pravi način da se do sada stečeno znanje nadogradi“, rekao je on, dodajući da bi mu, po završetku školovanja, rad u takvoj firmi mogao adekvatno pokazati ono što je na fakultetu naučio.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније