Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 03. 2015. 16:33 >> 07:53
1

ULCINJSKA SOLANA

Bivši radnici blokirali kapiju

Bivši radnici ulcinjske Solane blokirali su danas ulaznu kapiju preduzeća u znak protesta što je stečajna uprava dan ranije prodala 14 šlepera neprerađene soli.

Sindikalac Nikola Čilingiri kazao je da su preostale zalihe soli iz 2013. godine garant radnicima da će im biti povezan radni staž.

On je poručio upravi da više nijedan šleper neće ući u Solanu ukoliko novac od prodaje bude usmjeren u druge svrhe.

“Spontano smo se okupili jer smo sinoć saznali da su šleperi iznijeli 500 tona sirove soli. To više nećemo dozvoliti jer je ta so naš trud i znoj, a ne njihov”, poručio je Čilingiri, prenose Vijesti.

On tvrdi da svi u državi ignorišu probleme bivših radnika Solane kojima uprava duguje 12 zarada i za pet i po godina neuplaćene doprinose.

“Pozivamo Vladu da se dogovori sa upravom i vlasnicima kako bi im garantovala za kredit koji bi poslužio da nam makar bude povezan radni staž. Kad je moglo Metalcu i nekim privatnim kompanijama, što ne bi moglo i nama?”, pitao je Čilingiri.

On smatra da je indikativno što su šleperi baš u petak došli u Solanu.

“Samo dan ranije imali smo sastanak u Podgorici kome je prisustvovao i stečajni upravnik Ognjen Jovović. Mi iz sindikata smo mu predložili da proda so sa lagera i da nam poveže radni staž kako bi po novom zakonu neki od nas stekli uslove za penziju. Ali eto u petak stigoše šleperi i bageri iz Podgorice”, kazao je Čilingiri.

On je naveo da bivši radnici više ne znaju kome da se obrate za pomoć.

“Samo nas šetaju, a mi samo želimo da ostvarimo naša prava po važećim zakonima”, rekao je Čilingiri.

Bivši radnici pozvali su predsjednika Filipa Vujanovića i prmeijera Mila Đukanovića da se hitno uključe u rješavanje njihovih problema.

Solana je od 2003. bila pod kontrolom Veselina Barovića, a sada je u vlasništvu Eurofonda i ljudi bliskih podgoričkom biznismenu.

(Mina-business)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније