Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 03. 2015. 16:58   >>  16:52

VUJANOVIĆ PROGLASIO

Pažin član Sudskog savjeta

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović proglasio je za člana Sudskog savjeta Zorana Pažina, kao ministra nadležnog za poslove pravosuđa.

Pažin je za ministra pravde izabran prošle sedmice na sjednici crnogorskog parlamenta.

On je zamijenio Duška Markovća, koji je na istoj sjednici razriješen te funkcije.

Vujanović je 1. juila prošle godine proglasio sastav Sudskog savjeta, koji ima deset članova, a na čijem je čelu predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica.

Članovi su sudije Vrhovnog suda Radoje Orović, Apelacionog suda Milić Međedović, Višeg suda u Podgorici Nataša Božović i Osnovnog suda u Podgorici Željka Jovović. Njih je na ove funkcije izbrala Konferencija sudova.

Skupština je za članove Sudskog savjeta izabrala Dobricu Šljivančanina, Lora Markića, Mladena Vukčevića i Vesnu Simović Zvicer.

Član Savjeta je i ministar nadležan za poslove pravosuđa.

(MINA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније