Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 03. 2015. 22:10   >>  22:04

TRENING U NIKŠIĆU

Pomoć razvoju NVO sektora

Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) će i u narednom periodu nastaviti da jača kapacitete i pomaže razvoj nevladinih organizacija koje rade na rješavanju problema u svojim zajednicama, saopšteno je iz te organizacije.

CRNVO je od 25. do 27. marta organizovao trening u Nikšiću za devet predstavnika i predstavnica nevladinih organizacija iz Nikšića i Danilovgrada na temu „Kreiranje javnih politika i javno zastupanje“. Trening je organizovan u okviru projekta I civilno društvo odlučuje! koji se realizuje uz podršku Evropske unije a u partnerstvu sa Mrežom instituta i škola za javnu upravu u centralnoj i istočnoj Evropi (NISPAcee) i NVO Bonum.

"Predstavnici nevladinih organizacija Udruženje mladih sa hendikepom Nikšić, Centar za političku edukaciju, Naša budućnost, Volonteri Crne Gore, Udruženja roditelja Danilovgrad, Morakovo, NVO Drumovanja i Omladinskog kluba Nikšić su imali priliku da kroz praktične primjere upoznaju sa javnim zastupanjem, glavnim elementima i karakteristkama kao i strategijama zastupanja a da kroz rad u grupi sami učestvuju u kreiranju akcionog plana javnog zastupanja. Drugi dio treninga je bio posvećen praktičnim javnim politikama i izradom sažetka predloga praktične politike", saopšteno je iz CRNVO-a.

Kako se navodi, učesnici su imali priliku da kroz usmenu i pismenu evaluaciju treninga učestvuju u kreiranju programa treninga koji će se u narednom periodu održati i za predstavnike NVO iz sjeverne i južne regije Crne Gore.

"Trening je jedna od ključnih aktivnosti projekta I civilno društvo odlučuje! koji finansira Evropska Unija, a kojim upravlja Delegacija Evropske Unije u Crnoj Gori. Opšti cilj ovog projekta, koji CRNVO realizuje u partnerstvu sa Mrežom instituta i škola za javnu upravu u centralnoj i istočnoj Evropi (NISPAcee) i NVO Bonum je doprinos većoj participaciji organizacija civilnog društva u kreiranju i implementaciji javnih politika u Crnoj Gori, a specifični cilj projekta je poboljšana saradnja između Vlade i organizacija civilnog društva u procesu oblikovanja i sprovođenja javnih politika", kazali su iz CRNVO-a.

Poručili da će i u narednom periodu nastaviti da jačaju kapacitete i pomažu razvoj nevladinih organizacija koje rade na rješavanju problema u svojim zajednicama.

Takođe, podsjetili su da je objavljen javni poziv za isti trening za predstavnike NVO iz Ulcinja i Bara i da je rok za prijavljivanje 1. april 2015. godine, a više informacija zainteresovani mogu doboti na link - http://www.crnvo.me/vijesti/crnvo-vijesti/9608-poziv-za-trening-u-ulcinju.html

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније