Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 04. 2013. 16:46   >>  16:55 1

BEZ CG NA LISTI

Ministarstvo iznenađeno odlukom kompanije PayPal-a

U Ministarstvu za informaciono društvo i telekomunikacije kažu da su iznenađeni što se Crna Gora nije našla na listi zemalja regiona u kojima se uvodi PayPal sistem plaćanja.

Iznenađeni smo da se uvođenjem Srbije na listu PayPal-a nije našla i Crna Gora. Prema ranijim najavama iz te kompanije, dobili smo čvrsta uvjeravanja da će Crna Gora dobiti PayPal sistem u paketu sa više zemalja regiona i da je 2012. godina posljednja godina u Crnoj Gori bez PayPal-a, saopšteno je iz ministarstva.

Kako je navedeno, ministarstvo je bilo informisano da su sva planiranja i odobravanja konačno završena, a da je još preostalo da se završi tehnički i programski razvoj.

Iz kompanije je Ministarstvu rečeno da se menandžment odlučio da grupu država koje su bile planirane za uvođenje PayPal-a u ovoj godini, među kojima je i Crna Gora, podijeli iz strateških razloga kompanije i da se sistem uvodi u države koje imaju najveće tržište.

Svoju odluku objašnjavaju strategijom kompanije, da se sistem uvođenja realizuje parcijalno, zbog ekonomskih razloga kompanije, a da je jedini kriterijum veličina tržišta države, navodi se u saopštenju.

Iz ministarstva ističu da su, na taj način, građani Crne Gore diskriminisani u odnosu na građane iz drugih država regiona, a dodaju i da je Crna Gora prva u regionu ispunila sve zahtjeve kompanije i eliminisala administrativne barijere koje su postojale u sistemu i bile prepreka za uvođenje PayPal-a.

Ističemo da je Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije već uputilo pismo kompaniji PayPal u kojem negodujemo zbog njihovog postupka. Učinićemo sve da ova kompanija promijeni odluku, ali izražavamo rezervu, jer je i posljednji postupak dokazao da privatna kompanija širi biznis isključivo vodeći računa o ekonomskom interesu, zaključuju u ministarstvu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније