Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 04. 2015. 09:26   >>  09:19 16

CKM U BUDVI

Mališane edukovali o državnim simbolima

Predstavnici NVO "Crnogorska kulturna mreža", u sklopu akcije "My love Montenegro", posjetila je mališane u dva budvanska vrtića, gdje su ih edukovali kako da se ophode prema državnim simbolima.

 

Mališanima su, kako je saopšteno, prezentovali kako bi trebalo da se ponašaju kad se intonira državna himna Crne Gore.

"Takođe smo im dijeli navijačke rekvizite i organizovali takmičenje sa tematikom državnih simbola. Najbolji u ovom takmičenju su dobili nagrade", saopšteno je iz CKM-a, uz napomenu da ih raduje veliko interesovanje za akciju, a naročito za takmičarski dio u kojem su pokazali zavidnu spretnost.

Nakon akcije, gradonačelnik Budve Lazar Rađenović je za predstavnike CKM-a upriličio prijem, na kojem je izrazio zadovoljstvo što je ta NVO, za jedan od gradova u kojem će sprovesti akciju, odabrala Budvu.

"Rađenović  je u razgovoru istakao poštovanje prema misiji Crnogorske kulturne mreže i izrazio spremnost da Budva podrži projkete koji imaju za cilj promociju crnogorskog identiteta i afirmacije mladih. Rađenović nas je upoznao sa infrastukturnim projektima koji se realizuju i čija će realizacija tek početi. Ti projekti će doprinijeti da se otvore nova radna mjesta za mlade iz Budve i iz ostalih crnogorskih gradova", navode iz CKM-a.

Predsjednik te NVO Aleksandar Damjanović je istakao da je opština Budva dobar primjer kako jedna lokalna samouprava treba da pravi ambijent za bolji život mladih, a posebno je izrazio zadovoljstvo načinom na koji je Budva svojim kulturnim programima promovisala Crnu Goru u Evropi i svijetu.

Predstavnici CKM-a su zamolili Rađenovića da, shodno svojim mogućnostima, opština Budva pruži pomoć vrtiću u Petnjici, kako bi mališani iz tog vrtića imali uslove za rad kao njihovi vršnjaci u Budvi, što je Rađenović sa zadovoljtvom prihvatio.

 

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније