Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 04. 2015. 08:06 >> 08:26

ŠIROM CG

Neispravna brza hrana u 27 objekata

Inspektori zdravstvene i sanitarne inspekcije u prošloj godini napisali su kazne u iznosu od 46.100 eura vlasnicima 149 objekta brze hrane, pečenjara i plažnih barova zbog nepoštovanja propisa o bezbjednosti hrane i zaštiti potrošača.

 

Podaci koje je objavio Dan pokazuju da se u prošloj godini u 27 objekata brze hrane potrošačima nudila neispravna hrana, u kojoj su pronađene bakterije. U 18 slučajeva inspektori su izrekli kazne zbog loših zdravstveno-higijenskih uslova

Inspektori su u prošloj godini najviše kazne izricali jer uzorci hrane nijesu bili ispravni i nijesu posjedovali rješenje Ministarstva zdravlja.

Kazne od 200 do 500 eura izrečene su zbog kršenja odredaba Zakona o bezbjednosti hrane, odnosno zbog puštanja u promet bakteriološki neispravne hrane.

Objektu DOO Freš kompani iz Bara izrečen je prekršajni nalog od 500 eura zbog kršenja odredaba Zakona o bezbjednosti hrane, a ista kazna je napisana i konobi Akustik, takođe iz Bara. Objektu Mala kužina iz Bara nakon uzorkovanja hrane izrečena je kazna u iznosu od 500 eura, a ista kazna napisana je i pečenjari Lojd iz ovog grada.

Objekat Banjalučki ćevap kažnjen je sa 500 eura, dok je zbog uzoraka izuzetih iz pečenjare S&S u Sutomoru izrečena kazna od 450 eura. Objekat brze hrane Odeski dvorik u Budvi kažnjen je sa 500 eura zbog puštanja u promet bakteriološki neispravne hrane.

Fast foodu Tosić u Herceg Novom napisan je prekršajni nalog u iznosu od 200 eura nakon uzorkovanja hrane, a pečenjari i fast foodu Euro gril takođe iz ovog grada izrečena je novčana kazna u iznosu od 300 eura. Loši uzorci iz fast fooda Giropolis vlasnike ovog objekta koštali su 200 eura kazni. Odgovornim licima u fast foodu Popaj i Kazablanka iz Herceg Novog napisane su kazne od 300 eura, odnosno 500 eura, zbog neispravnih uzoraka hrane. Objekat brze hrane Brzi Gonzales u Tivtu kažnjen je sa 500 eura zbog puštanja u promet nebezbjedne hrane, dok su takođe loših uzoraka hrane sa po 500 eura kažnjeni i plažni barovi Grota i Galija iz Kotora, odnosno Fashion beach iz Risna.

I gril bašta Ataše u Budva kažnjena je sa 500 eura zbog puštanja u promet nebezbjedne hrane. Objekat brze hrane Šef u Nikšiću kažnjen je sa 300 eura, zbog enterobakterija u uzorku. Inspektori su gril bašti Barbonbar iz Petrovca izrekli rješenje o uništenju nebezbjedne hrane, za šta je izrečena kazna od 450 eura. Objekat Carska plaža u Baru kažnjen je sa 500 eura zbog puštanja u promet nebezbjednih proizvoda, inspektori su ovim iznosom kaznili i ćevabdžinicu Perper u Podgorici zbog bakterija u analizama uzoraka i briseva.

Inspektori su uništili 7,5 litara flaširane vode zbog isteka roka u pečenjari i fast fudu Euro gril u Herceg Novom, za šta je izrečena i kazna od 300 eura

Zbog puštanja u promet neispravne hrane, inspektori su sa po 500 eura kaznili plažne barove Imperijal bič AV, Toni gril i Evropa bič, kao i fast fud Astorija. Svi ovi objekgi nalaze se u Ulcinju.

Kiosku brze hrane Citi Champions, koji se nalazi u Prčanju, izrečena je kazna od 450 eura zbog pripreme hrane u nebezbjednim uslovima. Inspektori su utvrdili da je hrana spremana u lošim higijenskim uslovima u grilu Palma u Sutomoru, roštilju „Vila Manojlović” u Budvi, objektu „Havaji” u Budvi, i Safari u Ulcinju, zbog čega su napisani prekršajni nalozi od po 500 eura.

Zbog neispunjenosti opštih higijenskih uslova sa 1.000 eura kažnjen je kafe-gril Antaras, koji se nalazi u Baru, dok su zbog loše higijene inspektori sa po 500 eura kaznili ugostiteljski objekat Čudesa od mesa, Bela vista, oba u Sutomoru, te Mogren 1, Bis, „Stefan” i Jaz u Budvi.

Ćevabdžinica „Mili” iz Ulcinja kažnjena je sa 300 eura zbog nezadovoljavajućih sanitarno-higijenskih uslova.

Objekat Smokov vijenac iz Petrovca, Mala kužina iz Šušnja, te fast food „Jadran”, ćevabdžinica Grin garden i plažni bar Metropol bič, svi iz Ulcinja, kažnjeni su sa po 500 eura zbog rada bez rješenja Ministarstva zdravlja. Po istom osnovu gril bašta „Napoleon”, koja se nalazi u Bečićima, kažnjena je sa 1.000 eura.

Zbog načina čuvanja hrane, neuslovnog čuvanja i nezadovoljavajućih uslova čuvanja, inspekcija je sa po 200 eura kaznila objekat brze hrane „Pinokio” iz Herceg Novog, fast food NN sport-kafe Bar i ćevabdžinicu Visar Ulcinj. Zbog nezadovoljavajućih uslova za čuvanje hrane sa 300 eura kažnjena je ćevabdžinica „Ushquim Prizreni” Ulcinj, i objekat Mreža iz Čanja sa 500 eura.

Zbog nepotpunih deklaracija na proizvodima, inspektori su sa po 200 eura kaznili gril baštu Nep Bu 2 Budva, objekat brze hrane Funky Chicken Budva, gril baštu Lido Budva, Bukurija Ulcinj, Star Ulcinj, piceriju fast food Ineks Igalo, 101 dalmatinac Bar, brzu hranu Urnebes Podgorica, ćevabdžinicu NIN Podgorica, gril baštu Kralj Budva, gril baštu Medin Petrovac, brzu hranu Odeski dvori Petrovac i gril baštu Palma Petrovac. Po istom osnovu sa po 300 eura kažnjena je Školijera Budva, Bucko Budva, gril bašta „Stefan” Rafailovići, Ledi Beach Dada Ulcinj, „Venecija” Ulcinj, City Champions Kotor i gril bašta „Lučice” Petrovac.

Brza hrana „Margarita” u mjestu Stoliv (Kotor) kažnjena je sa 450 eura zbog nepotpune deklaracije. Zbog neispravnih deklaracija prekršajnim nalozima od po 450 eura kažnjeni su gril Amfora Bar, ugostiteljski objekat Relax Plus i ćevabdžinica Borsalino Sutomore.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније