Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Radio Jadran ]

12. 04. 2015. 13:16   >>  13:09 1

MILANKA STIJOVIĆ

Novljanka koja je tri puta spriječila pljačku pošte

Požrtvovanost, odgovornost i hrabrost radnice Pošte iz Herceg Novog, Milanke Stijović, tema je o kojoj se govori ovih dana s razlogom, jer je Milanka treći put doživjela i preživjela napad pljačkaša na radnom mjestu.

 

Nju je, kako prenosi Radio Jadran, prije nekoliko dana u Pošti u Meljinama napao mladić, u trenutku kad se spremala da 4.000 eura otpremi u banku. Napadač je upao u Poštu, u trenutku kada je Milanka pričala sa koleginicom preko telefona, koja je čuvši njenu reakciju pozvala policiju.

Pljačkaš je u ruci imao pištolj i slomio je staklo Pošte, što je Milanka iskoristila i vrećicu sa parama bacila na vrh ormara, visine 2 ipo metra. To je napadača dodatno iznerviralo, pa je udario u glavu.

Milanka je prebačena u Opštu privatnu bolnicu u Meljine, odakle je puštena nakon ukazane pomoći.

Milanka je u septembru prošle godine spriječila pribranom reakcijom pljačku Pošte u Đenovićima. Napadač S.T. osuđen je u novembru 2014. na godinu zatvora. On je maskiran ušao u Poštu Đenovići i uz prijetnju pištoljem zatražio da mu preda novac iz kase. Kao u filmskom scenariju, Milanka je iskoristila trenutak nepažnje S.T. i aktivirala alarm, pa je policija pozvala najbližu patrolu.

U junu 2010. godine, kada je Stijovićka radila u Pošti u Igalu na telefonskoj govornici, ušao je čovjek koji je bio naoružan palicom i tražio novac. Ona se sukobila sa njim dozivajući kolege, a pljačkaš je pobjegao.

Milanka svakako zaslužuje sve pohvale za odvažnost i snalažljivost, a posebno za odgovornost koju ima prema poslu koji obavlja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније