Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

20. 04. 2015. 17:38   >>  17:33 1

STANKOVIĆ PORUČIO

Danonoćno će tražiti ubice Markovića

Tužilaštvo će danonoćno raditi kako bi se rasvijetlilo ubistvo bivšeg poslanika Liberalnog saveza, Saše Markovića u Budvi, rekao je vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, navodeći da taj događaj zahtijeva punu odgovornost svih nadležnih institucija.

Marković je ubijen u petak, ispred svoje kuće u bečićkom naselju Ivanovići.

“Što se tiče tužilaštva ono će se sa puno odgovornosti odnositi prema tom događaju i za tužilaštvo neće biti ni radnog vremena, već će se danonoćno raditi na rasvjetljavanju tog slučaja i otkrivanju učinilaca tog krivičnog djela”, rekao je Stanković novinarima, nakon dodjele sertifikata stručnim saradnicima i diplomiranim pravnicima.

On je poručio da ubistvo Markovića zahtijeva punu odgovornost svih nadležnih institucija.

Stanković je odbacio ocjene predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, da je nedostatak optužnica razlog što nema presuda.

“Uvažena predsjednica Vrhovnog suda je i sama bila Vrhovni državni tužilac. Ne bih rekao da je stanje u tužilaštvu sada gore u odnosu na taj period”, rekao je on.

Stanković je dodao da u prilog tome govore činjenice, jer je u prošloj godini potvrđeno preko 96 odsto optužnica.

On je kazao da nije vrijeme za prebacivanje odgovornosti između sudova i tužilaštva, navodeći da svakO treba da, u svom djelokrugu, obavlja poslove.

Prema njegovim riječima, ukoliko dolazi do ukidanja presuda, to je zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog stanja i pogrešne primjene krivičnog zakonika.

“Tako da se ne može govoriti o odgovornosti tužilaštva u tom pravcu”, poručio je Stanković.

Komentarišući aferu Telekom, Stanković je kazao da Tužilaštvu još nije dostavljena dokumentacija iz Vašingtona, za koju su mediji objavili da se trenutno nalazi u Ministarstvu pravde.

On je demantovao spekulacije da to što tužioci neće ići za Vašington pokazuje da tužilaštvo nije spremno da prikupi dokaze u tom slučaju.

“Upravo suprotno, to što crnogorski tužioci neće ići u Vašington, ne znači da neće biti razmatrana sva raspoloživa dokumentacija kada se nađe pred tužiocem. A razlozi ekonomičnosti postupka su ukazivali da je cjelishodno ovakvo postupanje”, rekao je Stanković.

On smatra da je sada to manje važno, “a najvažnije je da su se stvari pokrenule” .

Stanković je, povodom krivičnih prijava zbog upisa imovine manastira Ostrog na Mitropoliju crnogorsko-primorsku, rekao da je taj slučaj pred osnovnim tužilaštvom u Podgorici, te da u cilju istrage ne može da saopšti više detalja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније