Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

20. 04. 2015. 20:59   >>  20:59

PETODNEVNI SEMINAR

Obuka o saslušanju maloljetnih žrtava

Seminar za predstavnike Uprave policije, sudstva i tužilaštva, na temu saslušanja maloljetnih žrtava trgovine ljudima, počeo je danas na policijskoj akademiji u Danilovgradu.

Seminar, koji će trajati pet dana, otvorili su rukovodilac vladine Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima, Zoran Ulama, ambasadorka Francuske, Veronik Brumo i direktorica Policijske akademije, Milica Pajović.

Ulama je naglasio da je obaveza predstavnika državnih organa da konstantno unapređuju stručne vještine onih koji su u direktnom kontaktu sa potencijalnim i žrtvama trgovine ljudima.

„On je ukazao da su žrtve važan izvor saznanja u krivičnom postupku i da su im najbolje poznate činjenice kojima je moguće utvrđivanje postojanja krivičnog djela”, saopšteno je iz Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima.

Ulama je istakao da se nacionalna politika borbe protiv trgovine ljudima snažno odslikava kroz strateški dokument-Strategiju za borbu protiv trgovine ljudima, kojom su jasno definisani ciljevi, načela i pravci u borbi protiv, kako je kazao, tog zla savremenog doba.

On je naveo da je multidisciplinaran pristup, koji podrazumijeva prvenstveno dobru saradnju između državnih organa, međunarodnih organizacija i civilnog sektora, prepoznat kao jedan od najboljih mehanizama u borbi protiv trgovine ljudima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније