Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 04. 2015. 09:03   >>  08:56 3

SSCG

Smijenjen Danilo Popović

Predsjednik Odbora direktora Saveza sindikata (SSCG) u Fondu za solidarnu stambenu izgradnju (FSSI), Danilo Popović, smijenjen je sa te funkcije, dok je na njegovo mjesto imenovan generalni sekretar te radničke organizacije, Marko Nikčević, pišu Dnevne novine.

Popović je smijenjen na vanrednoj sjednici Skupštine SSCG u ponedjeljak, iako mu mandat ističe u julu. Odluka o smjeni je posljedica toga što je Popović odbio „češljanje“ poslovanja u Fondu.

„Tražili smo da Nikčević bude predstavnik SSCG u Fondu kako bismo konačno imali pristup dokumentima. Tražili smo od Popovića da kaže na osnovu čega je uplatio Opštinskom sindikalnom povjereništvu Podgorica 155 hiljada eura, te ugovore o kupoprodaji stanova, ali nijesmo dobili odgovor“, rekao je izvor Dnevnih novina iz SSCG.

U SSCG sumnjaju da su ljudi bliski Popoviću dobijali stanove besplatno i da je bilo onih koji nijesu ispunjavali uslove, a ipak su kupovali stambene jedinice po povoljnim uslovima.

Vanredna sjednica Skupštine organizovana je isključivo zbog aktuelne situacije u Fondu za solidarnu i stambenu izgradnju. Skupština je sredinom marta tražila od Fonda da podnese izvještaj o radu, da se angažuje revizor i da se uradi provjera poslovanja, što su u toj instituciji odbili.

Nikčević je početkom mjeseca upozoravao Popovića, kao predstavnika SSCG u Odboru direktora društva u kojem je SSCG vlasnik 46,52 odsto udjela, da odloži sve aktivnosti na izmjenama i dopunama Statuta, akta o sistematizaciji radnih mjesta, promjene o upravljačkim strukturama i drugh akata značajnih za rad, bez prethodnog zauzimanja stava i davanja saglasnosti Skupštine SSCG. To upozorenje Popoviću nije bilo dovoljno, već je donosio odluke „na svoju ruku“.

Popović, koji je bio predsjednik Odbora direktora Fonda od osnivanja 1996. godine, nije želio da komentariše smjenu.

(Mina-business)

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније