Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 04. 2015. 08:12 >> 08:05

ZA 8.480 UČENIKA

Konkurs za upis u srednje škole

Ministarstvo prosvjete će danas objaviti konkurs za upis 8.480 učenika u prvi razred srednje škole za školsku 2015/2016 godinu.

Kako je saopšteno iz Ministrastva prosvjete broj upisnih mjesta u gimnazijama će biti 2.420, u četvorogodišnjim stručnim školama 4.770, a u trogodišnjim stručnim školama 1.290 mjesta.

Broj upisnih mjesta u školama iz oblasti umjetnosti će biti 136, i to iz oblasti muzičke umjetnosti 116 i likovne umjetnosti 20.

"Broj upisnih mjesta za upis učenika u prvi razred srednje škole određen je na osnovu prijedloga škola, preporuka Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, broja učenika koji u pojedinim opštinama završavaju osnovnu školu i analiza rezultata upisa tokom prethodnih godina, a sve imajući u vidu strateške oblasti razvoja Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније