Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 04. 2015. 08:34   >>  09:00 2

HOLANDSKI AMBASADOR

Upoznati javnost sa benefitima članstva u NATO

Što se tiče podrške javnosti NATO-u, veoma je značajno upoznati javnost sa benefitima članstva. Ohrabrujemo vlasti Crne Gore da što bolje iskoriste informativnu kampanju, poručio je ambasador Holandije u Crnoj Gori Laurent Louis Stokvis.

Stokvis je, u intervjuu Pobjedi, naglasio da je Crna Gora uradila mnogo na poboljšanju poslovne klime od proglašenja nezavisnosti.

"Holandija je u potpunosti posvećena NATO aspiracijama Crne Gore. Mi smo zadovoljni što je Crna Gora izabrala put ka članstvu u NATO i pozdravljamo progres koji je ostvarila u reformama, kao i konstruktivnu ulogu u regionu zapadnog Balkana, kao i doprinos međunarodnoj bezbjednosti", rekao je Stokvis.

Prema njegovim riječima, kako bi se priznala dostignuća Crne Gore u euroatlantskim integracijama, Crna Gora i NATO su odlučili na samitu u Velsu da otvore intenzivan i fokusirani dijalog i da procijene rezultate reformi i sve što je još preostalo da se uradi.

"Krajem ove godine ministri vanjskih poslova NATO-a će procijeniti rezultate i odlučiti da li će poslati pozivincu Crnoj Gori da se pridruži Alijansi. Oblasti u kojima Crna Gora mora nastaviti da radi su izazovi koji su identifikovani na NATO samitu u Kardifu: jačanje vladavine prava, reforme u sektoru odbrane, rast podrške javnosti za NATO i reforme u bezbjednosnom sektoru. Holandija je posvećen dugogodišnji partner Crnoj Gori u sektoru vladavine prava. Pozdravljamo nedavni progres koji je Crna Gora ostvarila kako bi povećala nezavisnost, profesionalizam, efikasnost, odgovornost i učinkovitost sudstva: ustavni amandmani, zakoni koji se tiču Ustavnog suda, sudova, državnog tužioca, kancelarije specijalnog tužilaštva, sudskog savjeta i prava i obavezasudija, set antikorupcijskih zakona... Zadatak koji je pred nama je implementacija i kredibilni rezultati na terenu. Takođe, situaciju u medijima pratimo sa pažnjom. Crnogorske vlasti moraju snažno podržati rad Komisije za otkrivanje slučajeva nasilja nad novinarima i osigurati da se svi slučajevi napada na novinare riješe", rekao je on.

Stokvis kaže da, koliko je razumio, OEBS pomaže zainteresovanim stranama da pronađu rješenje za neke probleme i poboljšaju uslove za rad u medijima.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније