Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 04. 2015. 16:39   >>  17:32 4

SUĐENJE BEZ JAVNOSTI

BP: Sukob Kalača i Muratovića

Netrepeljivost između rožajskih porodica Kalač i Muratović nastavila se i danas ispred zgrade bjelopoljskog Višeg suda. Nešto prije 10 sati, ispred suda srele su se porodice pokojnog Anesa Kalača i braće Muratović, koje optužnica tereti za ubistvo Kalača, kada je došlo do verbalnog sukoba dvije porodice. Zahvaljujući intervenciji organa reda spriječen je veći sukob .

Anes Kalić ubijen je u julu prošle godine u Rožajama. Nervoza obje porodice kulminirala je nakon što je sudija Vidomir Bošković donio odluku da se pripremno ročište održi bez prisustva javnosti.

Šezdesetak prijatelja i članova rodbine pokojnog Kalača, burno je, potom, reagovalo na pokušaj policije da , radi bezbijednosti, razdvoji dvije porodice.

Armen Kalač bliži rođak stradalog mladića saopštio je da je porodica Karač iritirana činjenicom da je dozvoljeno privatnom obezbjeđenju oca braće Muratovića, da uđe u sudnicu.

„Nama je bio zabranjen prilaz do zgrade dok su Muratovići mogli čak i u sudnicu“, kazao je novinarima Armen Kalač.

Otac nastradalog Anesa, Emin Kalač, nakon završenog pripremnog ročištaje kazao je da vjeruje u „božiju i sudsku pravdu“ te da očekuje adekvatnu kaznu za okrivljene.

On tvrdi da njegov sin poginuo na benzinskoj pumpi, a ne na kod piljare kako se čulo na suđenju. Na putu do kuće Anes je svratio na pumpu da uzme gorivo, kada su Muratovići počeli da udaraju šipkama po autu.

U trenutku izlaska iz auta ubijen je s leđa. „S obzirom na to da je ovo početak suđenja očekujem da će sve sud razmotriti kako treba i da će ubicama izreći odovarajući kaznu“, kazao je Kalač.

Optužnica,koju zastupa Nada Bugarin, tereti braću Muratoviće- Mirsada (32) Jasmina (30), Anesa (29), Elmina (20), Sevda (28), Adisa (26) i Mirsada (32), da su izvršili krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu.

Prema navodima optužnice oni su 27.7.2014, oko 23.30, na benzinskoj pumpi Eko petrol u Rožajama,nakon fizičkog obračuna koji se dogodio oko podneva istog dana, po ranijem dogovoru i razrađenom planu, kako bi ostvarili odluku da sa umišljajem svojim radnjama doprinesu izvršenju krivičnog djela ubistvo i liše života sugrađane Anesa Kalača, Armina Kalača, Kemala Nurkovića, Elvisa Jahovića i Šabana Tarhaniša.

Adis Muratović je tom prilikom ispalio više hitaca, od kojih je jedan pogodio Kalača i nanio mu teške tjelesne povrede opasne po život.

Od tih povreda Kalač je 30. jula preminuo u Kliničkom centru Crne Gore. Prije dvije sedmice u Njemačkoj je uhapšen Elvis, kojem je određen ekstradicioni pritvor, dok je Adis, za kojeg se sumnja da je pucao u Kalača, još uvijek u bjekstu.

Vukoman Kljajevic, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније