Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 04. 2013. 15:31   >>  16:18

OSNIVAČKA SKUPŠTINA

Osnovan Sidnikat medijskih radnika

Sindikat medija, s ciljem poboljšanja statusa medijskih radnika, osnovan je danas u Podgorici i za sada broji oko 300 članova.

Na današnjoj osnivačkoj skupštini, za predsjednika Sindikata medija izabrana je novinarka dnevnih Vijesti Marina Camović, a za potpredsjednika su izabrani novinarka Televizije Vijesti Tina Raičević i novinar Dnevnih novina Novak Uskoković. Njihov mandat trajaće godinu.

„Sindikat medija je autentični prestavnik zaposlenih u medijima. Oko 300 kolega iz skoro svih crnogorskih medija nam govori da ćemo postati reprezentativni na nivou države. Čekamo podatak MONSTAT-a koliko je ljudi zaposleno u medijima“, kazala je Camović na konfereneciji za novinare.


Prema Camović, potrebno je 15 odsto zaposlenih na nivou grane, da budu članovi tog sindikata, kako bi postali reprezentativni.

Ona je istakla da je posao koji će obavljati volonterski i da planiraju da grade partnerski odnos sa Vladom i poslodavcima, kako bi poboljšali položaj zaposlenih radnika kroz donošenje zakona.

Camović je navela da će međunarodne standarde unijeti u normativne akte Sindikata i da će, kada postanu preprezentativni, „raditi na donošenju granskog kolektivnog ugovora“.Ona je apelovala na sve medijske radnike da se javljaju sindikatu bez obzira da li su njegovi članovi ili ne.

„Nudimo besplatnu pravnu pomoć i nudimo podršku na nivou kolektivnog ugovora. Predstavljaćemo zaposlene na sudovima“, rekla je Camović.

Uskoković je kazao da je na osnivačkoj skupštini formiran Glavni odbor koji čini 15 članova, i nadzorni odbor.

„Usvojen je Statut, programski ciljevi i niz protoklolarnih odluka koji se odnose na osnivanje sindikata“, rekao je on.

Sindikat će funkcionisati u okviru Unije slobodnih sindikata Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније