Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 04. 2015. 19:26 >> 19:20

"INICIJATIVA ZA ZELENU EKONOMIJU"

Nagrade za učenike na likovnim takmičenjima

U okviru projekta "Inicijativa za zelenu ekonomiju", čiji je cilj očuvanje životne sredine, organizovana su dva literarna i jedno likovno takmičenje za učenike srednjih škola i osnovnih škola 13 opština sjevernog i centralnog regiona Crne Gore.

Srednjoškolci iz I i II razreda su tako imali priliku da pokažu svoje literarne sposobnosti na teme „Zelena ekonomija“ i „Učešće mladih u donošenju odluka“, a najbolji su dobili i vrijedne nagrade.

U konkurenciji literarnih radova na temu „Zelena ekonomija“ prvu nagradu, tablet računar, osvojila je Milica Nedović, učenica SMŠ „Vuksan Đukić“ iz Mojkovca, drugo mjesto pripalo je Adisu Omeragiću, učeniku SMŠ „Bećo Bašić“ iz Plava koji je dobio fotoaparat, dok je treće mjesto pripalo Mariji Popović, učenici Gimnazije „Petar I Petrović Njegoš“ iz Danilovgrada koja je dobila elektronski čitač knjiga.

U konkurenciji literarnih radova na temu „Učešće mladih u donošenju oduka“ prvu nagradu, tablet računar, je osvojila Nađa Vujović, učenica Gimnazije „Petar I Petrović Njegoš“ iz Danilovgrada, drugo mjesto je pripalo Miliću Dujoviću, učeniku Gimnazije „Tanasije Pejatović“ iz Pljevalja, koji je dobio fotoaparat, a treće mjesto je pripalo Katarini Karadžić, učenici SMŠ „17. septembar“ iz Žabljaka koja je dobila elektronski čitač knjiga.

Na takmičenju likovnih radova učenika VII razreda iz 13 osnovnih škola centralnog i sjevernog regiona Crne Gore, na temu „Zelene ideje“, prvu nagradu je osvojio Radovan Dubljević, učenik JU „Obrazovni centar“ iz Plužina, drugo mjesto je pripalo Aleksandru Spaleviću, učeniku OŠ „Vukašin Radunović“ iz Berana, a treće mjesto Katarini Golović, učenici OŠ „Mileva Lajović Lalatović“ iz Nikšića. Najbolji radovi su nagrađeni enciklopedijama.

Literarnim i likovnim takmičenjima su prethodila edukativna predavanja u školama, čiji je cilj podizanje nivoa svijesti mladih ljudi o značaju očuvanja zdrave životne sredine i preduzimanja mjera za njenu zaštitu.

Projekat „Inicijativa za zelenu ekonomiju“, koji realizuje FORS Montenegro a finansira Evropska unija, se realizuje u trinaest opština u Crnoj Gori – Andrijevici, Beranama, Bijelom Polju, Danilovgradu, Žabljaku, Kolašinu, Mojkovcu, Nikšiću, Plavu, Plužinama, Pljevljima, Rožajama i Šavniku. Realizacija projekta je počela 1. aprila  a završava se 30. aprila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније