Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 05. 2015. 22:34 >> 22:26

SJUTRA OKURGLI STO

O održivom razvoju sektora kreativnih industrija

Okrugli sto na temu "Kreativne industrije i održivost" biće održan u petak, 8. maja, u sali Senata u Rektoratu Univerziteta Crne Gore od 11 sati.

"Ovo je prva u nizu aktivnosti koje predstoje u okviru priprema za održavanje III Međunarodne konferencije “Green culture conference Montenegro 2015“, koja je planirana za septembar ove godine", najavljeno je iz NVO Krug.

Sjutrašnji skup će se baviti pitanjima održivog razvoja sektora kreativnih industrija, njegove uloge u ekonomiji zemlje i nove edukativne misije u promjeni stavova, mišljenja i ponašanja ljudi. Primjeri iz Velike Britanije poslužiće učesnicima kao primjer kako kreativne industrije mogu da integrišu zeleni pristup i aktivno se uključe u kreiranje sistemskih rješenja.

Kao gost, na okruglom stolu će učestvovati i gošća te NVO, Sholoh Johnston Donston iz organizacije "Julie's Bicycle", najreferentnije britanske organizacije koja se bavi pitanjima održive kulture i koja je pokrenula niz izmjena u zakonima i načinu funkcionisanja kulturnih organizacija u Velikoj Britaniji.

Johnston će govoriti kako se danas razvijaju kreativne industrije u Britaniji na način da budu održive, odgovorne i konkurentne.

Ona je danas bila gost Likovne akademije na Cetinju, gdje je razgovarala sa studentima, a tema razgovora je bila dizajn i kreativne industrije.

Inače, “Green culture conference“, koja će ove godine imati svoje treće izdanje, već se dobro pozicionirala u krugu evropskih eksperata koji se bave sistemskim rješenjima održivosti u kulturi i perspektivama kreativnih industrija.

Suorganizatori sjutrašnjeg okruglog stola su Britanski savjet (British Council) i Arhitektonski fakultet.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније