Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 05. 2015. 13:39 >> 13:32
5

SANITARNA INSPEKCIJA

Zatvorena kuhinja hotela „Kamelija“

Sanitarna inspekcija Uprave za inspekcijske poslove naložila je juče vanredni sanitarni pregled i izrekla privremenu zabranu upotrebe kuhinje u hotelu "Kamelija" u Tivtu dok se ne izvrši detaljno čišćenje i dezinfekcija, saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave.

Oko 128 osoba, uglavnom studenata koji borave u Tivtu u hotelu “Kamelija” na Mašinijadi, javilo se dežurnim ljekarima zbog tegoba gastro-intestinalnog trakta. Samo u Opštoj bolnici u Kotoru je bilo hopsitalizovano oko 24 pacijenta.

"Sanitarna inspekcija je istog dana, 11. maja, zajedno sa Institutom za Javno zdravlje započela inspekcijski nadzor. Tom prilikom uzeti su uzorci zatečene hrane, a takođe su uzeti brisevi sa radnih površina i vode za piće", kazali su Portalu Analitika iz Uprave za inspekcijske poslove.

Sanitarna inspekcija je juče nastavila nadzor i naložila vanredni sanitarni pregled, a takođe je izrečena privremena zabrana upotrebe kuhinje Hotela "Kamelija" u Tivtu dok se ne izvrši detaljno čišćenje i dezinfekcija.

Kuhinja će biti zatvorena sve do dobijanja rezultata analiza.

"Danas se vrši sanitarni pregled zaposlenih lica i uzimanje briseva radnih površina radi kontrole sprovedene dezinfekcije. Takođe, u saradnji sa Institutom za javno zdravlje, vrši se uzorkovanje sirovine hrane", dodaju iz Uprave.

Zdravstveno-sanitarna inspekcija svake godine traži od Ministarstva prosvjete spisak hotela u kojima će boraviti đaci u sklopu organizovane škole prirode, ekskurzije ili polumaturske večeri. Prema ovom spisku inspekcija svake godine obilazi ove objekte radi preventivne kontrole.


Podsjetimo, slučaj masovnog trovanja dogodio se u Čanju u maju 2011. kada je čak 120 učenika OŠ "Vladimir Nazor" iz Podgorice, koji si bili u "Školi u prirodi", završilo kod ljekara sa simptomima stomačnih tegoba.Ove godine je donešena presuda, a po tužbi roditelja, kojom je naloženo da država i vlasnik vile „Lara“ gdje su bili smješteni učenici, solidarno isplate blizu 200.000 eura. A.S.

(Analitika)

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније