Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 05. 2015. 23:06 >> 22:58
1

MOBILNA TELEFONIJA

Broj prenijelo 15 hiljada korisnika

Uslugu prenosa telefonskog broja do sada je iskoristilo 15 hiljada korisnika, saopštio je izvršni direktor Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP), Zoran Sekulić.

On je naveo da se od ukupnog broja pretplatnika koji su prenijeli broj, 13,73 hiljade odnosi na mobilne mreže, a 1,27 hiljada na fiksne.

„U mobilnim mrežama najviše brojeva je prenešeno u mobilnu mrežu Crnogorskog Telekoma 6,2 hiljade ili 45 odsto, zatim u M:tel 4,44 hiljade ili 32 odsto i u Telenor 3,09 hiljada brojeva ili 23 odsto“, naveo je Sekulić u saopštenju.

Od ukupnog broja prenijetih brojeva, najviše je, kako je dodao, prenešeno iz Telenora, 6,8 hiljada ili 50 odsto, iz mobilne mreže Crnogorskog Telekoma 4,16 hiljada ili 30 odsto, a iz M:tela 2,77 hiljada ili 20 odsto.

Sekulić je saopštio da su u fiksnim mrežama brojevi uglavnom prenijeti iz Crnogorskog Telekoma u M:tel, 1,27 hiljada brojeva.

On je dodao da su samo dva broja prenešena iz M:tela u Crnogorski Telekom.

Uslugu prenosa telefonskih brojeva operatori u Crnoj Gori su počeli da pružaju 1. decembra 2011. godine. Ona omogućava svakom pretplatniku da zadrži postojeći telefonski broj pri promjeni operatora elektronskih komunikacionih usluga. Broj se može prenositi iz fiksne u fiksnu mrežu, odnosno iz mobilne u mobilnu mrežu.

Telefonski broj se prenosi u punom formatu.
Sekulić je podsjetio da pretplatnik koji želi da prenese broj kod drugog operatora podnosi zahtjev operatoru kod kojeg želi da prenese broj, što se ujedno smatra i zahtjevom za raskid ugovora sa starim operatorom.

Operatori za sada korisnicima ne naplaćuju naknadu za prenošenje telefonskog broja.

Kada pretplatnik podnese zahtjev počinje procedura prenosa broja i pokrenuti postupak se ne može obustaviti. Ako su ispunjeni svi uslovi za prenos broja, pretplatniku se određuje datum prenosa broja, koji ne može biti duži od tri radna dana od momenta podnošenja zahtjeva.

Sekulić je saopštio da pretplatnik može ponovo da prenese svoj broj nakon tri mjeseca od posljednjeg prenosa.

„Ukoliko zahtjev za prenos broja bude odbijen, pretplatnik može da podnese žalbu EKIP-u“, rekao je Sekulić.

Usluga prenosivosti telefonskih brojeva, kroz pospješivanje konkurencije, korisnicima elektronskih komunikacionih usluga treba da obezbijedi povoljnije uslove korišćenja usluga i njihov bolji kvalitet.

„Operatori suočeni sa mogućnošću da korisnik promjeni operatora, a da pri tome i zadrži telefonski broj, moraju stalno poboljšavati svoje usluge. Da bi zadržali postojeće i pridobili nove korisnike operatori treba da snize cijene usluga koje pružaju, povećaju njihov kvalitet i ponude druge povoljnosti za korisnike“, zaključio je Sekulić.

(Mina-business)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније