Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 05. 2015. 14:12   >>  14:05

SLUČAJ 'TELEKOM'

Pavlović tražio uvid u dokumentaciju

Poslanik Demokratskog fronta (DF), Koča Pavlović, tražio je od Vrhovnog državnog tužilaštva da mu obezbijedi uvid u kompletnu originalnu dokumentaciju u slučaju Telekom, koja je nedavno stigla iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Pavlović je od vrhovnog državnog tužioca, Ivice Stankovića, tražio da mu u najkraćem mogućem roku obezbijedi da u prostorijama Tužilaštva ostvari uvid u kompletnu originalnu dokumentaciju u vezi sa aferom Telekom, na engleskom jeziku.

„To tražim na bazi poslovnika Skupštine i mog zakonskog prava da kao član skupštinskog Odbora za antikorupciju imam pristup tajnim podacima u vezi sa aferama kojima se to tijelo bavi, a Telekom je jedna od njih“, navodi se u zahtjevu Pavlovića.

Stanković je ranije saopštio da je dugo očekivana dokumentacija iz Vašingtona stigla u Crnu Goru i da će nakon analize prevedene dokumentacije, Tužilaštvo odrediti dalje korake.

On je dodao da je riječ je o dokaznom materijalu iz Njemačke i Mađarske.

Istraga o privatizaciji Telekoma pokrenuta je krajem 2011. godine nakon što su američke vlasti saopštile da imaju dokaze o korupciji tokom privatizacije Telekoma. Vlasti SAD-a su utvrdile da je Magyar Telekom pri kupovini Telekoma podmitio više crnogorskih zvaničnika sa ukupno 7,35 miliona eura.

(Mina-business)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније